REGIO – In de derde klasse A verloor Kleine Sluis op eigen veld met 0-2 van concurrent Meervogels’31. Competitiegenoot Hollandia T pakte in eigen huis drie welkome punten. Een niveau lager leed Vesdo een nederlaag.

Kleine Sluis – Meervogels’31 0-2
Door een ongelukkige situatie voor het eigen doel incasseerde Kleine Sluis in de thuiswedstrijd tegen Meervogels’31, waar het vorige week nog met 0-2 van won, voor rust de 0-1. In de tweede helft werd die voorsprong verdubbeld. Zelf ging de thuisploeg drie keer alleen op de keeper af. Het leverde echter geen doelpunt op. “Al met al zat het niet mee vanmiddag”, vervolgde Weel. “In de tweede helft kwamen we er niet meer door omdat hun met elf man voor het doel bleef hangen.”

In de slotfase probeerde Kleine Sluis via lange ballen nog iets te forceren, maar door de lange spelers van Meervogels’31 bood dat geen succes. “We wilden wel graag winnen, gezien de eerste periode, en het feit dat concurrent ZAP ook verloren heeft, is dit puur zonde”, baalde Weel.

Hollandia T – DTS 3-1
Tegen DTS deed Hollandia T goede zaken door met 3-1 te winnen. “Wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij”, zei Ronald de Rooij na afloop. “Er was vanaf de eerste minuut veel strijd met in de eerste helft een aantal prima aanvallen.”

Eén van die aanvallen leverde via Danny Burger een doelpunt op. In de tweede helft verdubbelde Thomas Driesse de voorsprong. “Thomas speelde heel sterk.” aldus de coach. Nadat Rory Burger de 3-0 scoorde wist Emran Barakzai iets terug te doen. “We hebben verdedigend bijna niets weggegeven.”

ZAP – VV Limmen 1-3
In eigen huis verloor ZAP met 1-3 van Limmen. Al snel kwamen de bezoekers via een onnodige strafschop op 0-1. “We kregen voor de rust een aantal grote kansen op de gelijkmaker maar de paal en de Limmen doelman stonden een gelijkmaker in de weg.” zei Sem Wokke na afloop. ZAP keeper Mats Dekker moest nog voor de thee vervangen worden na een ongelukkige botsing.

“Na de rust liepen we door twee vrije trappen opnieuw schade op, 0-3”, vervolgde de coach die invaller Robin Schouwvlieger de eer zag redden. “We hebben dus geen uitzicht meer op het behalen van de eerste periodetitel.”

Wieringerwaard – Winkel 1-1
Voor de tweede week op rij verspeelde koploper Winkel punten in de titelrace. Waar het vorige keer in een gelijkspel eindigde tegen Vesdo werden er afgelopen zondag twee punten gemorst tegen Wieringerwaard. Het doelpunt van de lijstaanvoerder kwam op naam van Robbie Schouten.

“Negentig minuten eenrichtingsverkeer heeft er niet toe geleid dat wij de drie punten mee konden nemen naar Winkel”, zei Martijn Gootjes na afloop. “Ik ben tevreden over bijna alle facetten van het voetbal. De instelling, strijdlust en de wil om te winnen. Alleen over de afronding helaas niet. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.”

Flevo – Vesdo 3-1
Op bezoek bij Flevo kwam Vesdo goed uit de startblokken. De ploeg uit Schagerbrug kreeg wat kansen maar wist niet echt gevaarlijk te worden. “Zij kwamen uit het niets op 0-1.” zei Michel van der Wardt. Freek Vrenegoor kapte naar binnen en schoot vervolgens binnen. Nog voor rust trokken de bezoekers de stand gelijk. Op aangeven van Ben Bronder schoot Matthijs van Zaal de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Na rust ging het duel gelijk op. In de slotfase bracht Van der Wardt een vleugelspeler voor een middenvelder. “Tussen de 75e en de 80e minuut kregen wij drie kansen”, zag de coach. Toch was het Flevo dat er met de overwinning vandoor ging. In de slotfase wisten Sydney Schaafstra en opnieuw Vrenegoor te scoren. “Dan probeer je nog wat, maar het was wederom een teleurstellende middag.”

De Koog – VV Schagen 1-5
Op bezoek bij de Koog boekte VV Schagen een eclatante 1-5 overwinning. Het duel verliep goed, we zetten veel druk op hun helft waardoor ze er moeilijk uit konden voetballen”, zei Mike Julsing na afloop. Met een doelpunt was hij wederom van waarde voor zijn ploeg. Ook Mitch Rekveld (2x), Kevin Weggemans en Jay van Steijn waren trefzeker. “Wij creëerden genoeg kansen en benutte ze nu ook een keer. Een prima resultaat.”

Con Zelo – Victoria O 3-1
Con Zelo coach Mark Pauli was na afloop van de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Victoria O positief. “De eerste twintig minuten waren echt goed, we creëerden vijf honderd procent kansen waaronder een penalty”, aldus Pauli. De strafschop werd echter gemist. Via Ralph Smit kwamen de Waarlanders wel op voorsprong. “Daarna zakte ons niveau terug omdat we niet meer via positiespel voetbalden. We speelde veel te veel de lange bal vanuit elke positie.” vervolgde de oefenmeester.

Voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. “In de kleedkamer heb ik aangegeven dat we moesten proberen om de eerste twintig minuten te evenaren en blijven voetballen, dat lukte gedeeltelijk”, zei Pauli. “De 2-1 was de mooiste aanval sinds ik trainer ben van Con Zelo. Over veel schijven, één à twee keer raken en prachtig teruggelegd vanaf de achterlijn door Niels leegwater. De bal werd uiteindelijk binnen geschoten door Ralph Smit.”

In de laatste twintig minuten speelde de thuisploeg met een viertal spelers uit de onder 19. Nijs Bakker speelde zelfs het hele duel.

Nieuwe Niedorp – Hugo Boys 1-5
Tegen Hugo Boys leed Nieuwe Niedorp een geflatteerde 1-5 nederlaag. “Met name in de eerste helft hebben wij hen redelijk vastgezet op hun helft waardoor ze alleen konden counteren.” zei Mario Kuiper na afloop. De coach zag de Heerhugowaardse bezoekers echter vlak voor rust uit het niets op een 0-1 voorsprong komen.

Na rust wist Hugo Bossen de stand gelijk te trekken. “Kijkend naar hoe we de eerste zestig minuten zijn doorgekomen dacht ik dat het weleens de goede kant op zou kunnen vallen”, vervolgde Kuiper. Ongeveer vijf minuten later incasseerde Nieuwe Niedorp echter de 1-2 en weer drie minuten later zelfs de 1-3. “En dan wordt het forceren. De laatste twee doelpunten vielen eigenlijk te makkelijk.”

“Ik ben heel tevreden met de eerste zestig minuten, al levert dat niets op”, vervolgde Kuiper. “Uit bij hen werden we van het veld gevaagd, nu hebben we ons op hen ingesteld en de opdracht die we hadden is door de jongens ontzettend goed uitgevoerd. Dan moet je wat geluk hebben en dat was helaas ver te zoeken.”