REGIO – In de vierde klasse A werkte Geel Zwart’30 aan het doelsaldo. In diezelfde klasse boekte SRC een overwinning Succes, de huidige nummer twee. Nieuwe Niedorp ging daarentegen hard onderuit.

VIOS W – Egmondia 0-0
Tegen Egmondia speelde VIOS W doelpuntloos gelijk. “Een degradatiestrijd met heel veel inzet.” zei coach Ivo Rohling na afloop. Door de puntendeling houdt de ploeg uit Warmenhuizen de kans op rechtstreekse handhaving in eigen hand. Met twee wedstrijden minder gespeeld te hebben bedraagt de achterstand op de veilige elfde plaats slechts één punt. Komende zondag reist de ploeg af naar Breezand waar het aantreed tegen titelkandidaat ZAP.

Kleine Sluis – JVC 1-1
In Anna Paulowna pakte Kleine Sluis in de absolute slotfase een punt tegen JVC. De bezoekers kwamen vlak na rust via een benutte strafschop van Jordy van Kesteren op 0-1. In extremis mocht de thuisploeg vanaf elf meter aanleggen. Jord van de Pol wist deze te verzilveren.

“Uiteindelijk ben ik blij dat we een punt hebben behaald tegen JVC. Het was gelijkopgaande strijd waarin we een hoop strijd hebben gegooid”, zei Remy Zoer. “We waren in de eerste helft wat apathisch, het was niet sterk van onze kant. Op de één of andere manier konden wij aanvallend geen potten breken.”

Zeevogels – ZAP 0-3
Bij hekkensluiter Zeevogels boekte ZAP een 0-3 overwinning. “We hebben in de eerste helft goed gespeeld met mooie aanvallen wat uiteindelijk een ruststand van 0-3 liet zien”, reageerde Sem Wokke na de zege. “Met name het doelpunt van verdediger Twan Groot was van grote schoonheid.” doelde de coach op de 0-2. De score werd geopend door Mats Dekker. Nog voor rust was het 0-3 dankzij Marvin La Croes.

In de tweede helft speelde Zeevogels beter als in de eerste helft. “Zij kregen met name in het eerste kwartier kansen om te scoren maar doelman Mats Dekker liet zich niet verrassen. Naarmate de tweede helft vorderde kregen we weer controle en was het met name Marvin la Croes die mooie kansen kreeg om de score verder op te voeren maar het bleef uiteindelijk bij die 0-3 stand.” aldus Wokke.

FC den Helder – Hollandia T 3-2
“Het is het geluk van de koploper.” zei coach Ronald de Rooij na de met 3-2 verloren wedstrijd tegen FC den Helder. Via Thomas Driesse en Koen Hollenberg kwam de ploeg uit Tuitjenhorn twee keer tot scoren, maar door twee treffers van David Albert leek het duel te eindigen in een gelijkspel. Uit een corner bepaalde Roy Huisman echter de eindstand op 3-2.

“De organisatie stond goed en bij balbezit creëerden we een aantal goede mogelijkheden. Verdedigend hielden we hun snelheid voorin aardig onder controle”, vervolgde De Rooij. “Ik ben trots op het vertoonde spel.”

DWOW – VV Schagen 3-3
Bij DWOW speelde VV Schagen met 3-3 gelijk. “In het eerste deel van de wedstrijd waren wij beter en scoorde we”, zei Mike Julsing na afloop. De openingstreffer viel via Danny Reijne. “Daarna stonden we niet georganiseerd en maakten wij de fouten waardoor we snel op een 2-1 achterstand stonden.”

“In de tweede helft gaven we meer druk en was het voor DWOW moeilijk voetballen waardoor ze veel diepe ballen speelden. Doordat we meer druk gaven speelden we ze redelijk stuk en creëerden we meer kansen”, vervolgde Julsing. Via twee doelpunten van Mitch Rekveld eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. “Ik vond dat wij over het algemeen beter waren.”

Wieringerwaard – Dirkshorn 2-1
Op bezoek bij Wieringerwaard kwam Dirkshorn via Wouter Rentenaar op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kreeg de ploeg van coach Jeffrey Androg echter twee tegentreffers waardoor het puntloos huiswaarts keerde. Na zeventien duels is de ploeg terug te vinden op de negende plaats.

Flevo – Winkel 1-2
In Middenmeer beleefde koploper Winkel een moeizame middag. “Wederom heeft de kracht van het collectief ervoor gezorgd dat we de punten hebben binnengesleept.” zei coach Martijn Gootjes na afloop. De doelpunten werden gemaakt door Robbie Schouten en Rick Fijnheer.

Door de overwinning blijft Winkel de ongeslagen koploper. Daarnaast zag het nummer twee Succes verliezen waardoor de voorsprong met drie punten werd vergroot.

Geel Zwart’30 – ZDH 10-1
In eigen huis werkte Geel Zwart’30 aan het doelsaldo tegen degradatiekandidaat ZDH. “Het was duidelijk eenrichtingsverkeer.” zei Mattijs Bleijendaal na afloop.

Halverwege ging Geel Zwart’30 al met 5-0 aan de leiding. In het tweede bedrijf voerde de ploeg uit ‘t Zand de score dus verder op. Met vijf doelpunten had Lex Tas een groot aandeel in de klinkende zege. Joeri van Klink trof drie keer doel. De laatste twee treffers vielen via Sam Dekker en Ron Baltus.

SRC – Succes 3-2
Tegen nummer twee Succes behaalde SRC een 3-2 overwinning. Halverwege ging het met 3-1 aan de leiding. Nadat Dion de Graaff de ban had gebroken trok Kevin de Bruin de score al snel weer gelijk.

Nog voor rust wisten Robbert Jan Klein (penalty) en Stef Elting de score naar 3-1 te brengen. In de slotfase scoorde Maikel Hoekstra de aansluitingstreffer, maar de punten bleven in Schagen.

Vesdo – de Koog 1-2
Hekkensluiter Vesdo verloor in eigen huis met 1-2 van de Koog. Voor rust kwam de ploeg via Rick Drijver op een 1-0 voorsprong, maar stapte uiteindelijk zonder punten van het veld. “We hebben moeite met scoren dus het was wel lekker om met voorsprong de rust in te gaan”, zei Michel van der Wardt na afloop. “We hebben meer kansen gehad maar we waren niet resoluut genoeg om de score uit te breiden.”

Via een rake penalty trok de Koog de stand gelijk. “Tien minuten voor tijd kwam Kevin de Wit vrij voor de keeper maar hij schoot op de doelman. Daarna koppen zij vijf minuten voor tijd de 1-2 binnen. Erg zuur.” vervolgde de coach.

VZV – WMC 1-2
Tegen WMC kwam VZV door een fraai doelpunt van Mike Leegwater op 1-0, maar incasseerde uiteindelijk een 1-2 nederlaag. “Wij hadden het betere van het spel, ook na de openingstreffer” vond Bart Steenman. Na een uur spelen wist WMC echter de 1-1 te maken. “Daarna drukten zij door en maakte WMC ook de 1-2. We verliezen de wedstrijd eigenlijk door twee defensieve fouten.”

Apollo’68 – Con Zelo 2-1
Vorige week waren er vrolijke gezichten na de 4-0 zege op VV Bergen. Afgelopen zondag was er allerminst reden tot juichen voor Con Zelo dat op bezoek bij Apollo’68 met 2-1 verloor. “Zij waren gretig en erg fel. Ze hadden de intentie om een goed resultaat neer te zetten. Wij waren zeer onrustig in balbezit en defensief gaven wij Apollo teveel ruimte.” aldus Mark Pauli.

Halverwege keken de Waarlanders tegen een 1-0 achterstand aan. “Wij hadden wel wat mogelijkheden maar deze kwamen sporadisch tot stand met een gedachte. In de tweede helft was het beter van onze kant, maar niet goed genoeg”, vervolgde de oefenmeester. “Wel kregen we voetballend wat meer grip en was het toch wel wachten op gelijkmaker, maar toch oppassend voor de snelle uitvallen van Apollo.” Uiteindelijk maakt Sebas van Balgooij de op dat moment verdiende 1-1. “Echter drie minuten later viel de beslissing na zeer matig verdediging werk. Al met al een terechte overwinning voor Apollo. Gebaseerd op instelling, beleving en de echte wil om te winnen.”

De Rijp – Nieuwe Niedorp 9-0
Op bezoek bij de Rijp ging Nieuwe Niedorp hard onderuit. Tegen de nummer twee van de vierde klasse B eindigde het in 9-0. Halverwege keek de ploeg van coach Mario Kuiper al tegen een 4-0 achterstand aan. In het tweede bedrijf werd de score door de Rijp opgevoerd. Doordat Victoria O won ziet Nieuwe Niedorp de achterstand op de concurrent oplopen tot vier punten.