REGIO – Vierdeklasser Geel Zwart’30 won in eigen huis van VV Schagen. Competitiegenoten SRC, Dirkshorn en Con Zelo gingen onderuit.

SRC – DWOW 1-5
Al na vijftig seconden kwam DWOW op bezoek bij SRC op een 0-1 voorsprong. Al snel kreeg de gastheer de kans om gelijk te komen, maar een inzet van Robbert Jan Klein eindigde in het zijnet. ‘We misten een aantal andere kansen, maar DWOW had het overwicht’,aldus Klein.

Na de pauze wisten de gasten het overwicht uit te drukken in de score en liep het uit. Nadat DWOW op 0-3 was gekomen wist Klein iets terug te doen. De gasten scoorden vervolgens nog tweemaal en bepaalden de eindstand zo op 1-5.

FC Medemblik – Dirkshorn 2-1
‘FC Medemblik was beter dan ons’, aldus Bjorn Ruis. De gastheer kon het echter tegen Dirkshorn in de eerste helft niet omzetten in doelpunten. De gasten hadden een honderd procent kans via Lex Hellinga, die na heel goed voor werk van Willem Korver alleen voor de keeper miste. Na rust kwam Dirkshorn via een prima doelpunt van Wilco Gootjes op voorsprong. ‘Daarna waren we het even kwijt en scoorden zij twee keer vlak achter elkaar.’

Geel Zwart’30 – VV Schagen 4-0
‘We waren vanaf het begin de bovenliggende partij. Schagen liet ons voetballen en daar creëerden we wat kansjes uit’, aldus Matthijs Bleijendaal, die de 1-0 voor zijn rekening nam. ‘Na de rust was het spelbeeld hetzelfde.’ Met drie treffers voerde Lex Tas de score op.

‘In de eerste helft voetbalden we eigenlijk wel redelijk. We stonden verdedigend goed en werkten hard’, aldus Mike Julsing. ‘Door middel van inzakken hoopten we dat we het ze lastig konden maken. Helaas pakten we niet door wat we de eerste helft deden.’ Schagen voetbalde niet meer vanuit de posities. Julsing: ‘Geel Zwart was voetballend beter en ze hebben terecht gewonnen.’

Con Zelo – DWB 1-4
Con Zelo staat na zes wedstrijden ongeslagen te zijn weer met beide benen op de grond. ‘Dit was voor ons een goede les dat we wakker worden’, aldus Bas IJsselstijn. ‘DWB heeft terecht gewonnen. De jongens doen allemaal hun best, maar we kwamen aan alle kanten tekort. Zij hebben het gewoon goed neergezet. Alle credits naar hun.’

Nadat DWB op 0-2 was gekomen deed Sander Houtenbos wat terug, maar de gasten scoorden vervolgens de 1-3. ‘Hij schoot hem bijzonder in. Fantastisch over de keeper heen. Toen werd het 1-4 en dan weet je dat het gespeeld is. We hebben er alles aan gedaan, maar het mocht niet baten.’