DIRKSHORN De spelers van Geel Zwart’30 zullen met veel plezier terugkijken op het eerste competitieduel van dit seizoen. Tegenstander Dirkshorn zal het treffen met de ploeg uit ‘t Zand het liefste zo snel mogelijk willen vergeten. De bezoekers waren immers met 1-8 te sterk.

De ruime nederlaag zorgde bij Dirkshorn voor de nodige teleurstelling. ‘Dit is een grote domper. Wij waren zeker niet in goede doen. Ik was niet helemaal fit en we waren niet scherp’, baalde aanvoerder Bjorn Ruis na afloop. Nadat de ploeg zich vorig seizoen via de nacompetitie wist te handhaven hoopt het dit seizoen op een hogere klassering. Ook tegenstander Geel Zwart’30 wil in deze voetbaljaargang een hogere positie op de ranglijst pakken. ‘Wij willen een prijs pakken.’ aldus coach Marco Kuut.

Overtuigend
In Dirkshorn leek Geel Zwart’30, dat vorig seizoen als zesde eindigde, halverwege al zeker van de zege. De formatie uit ‘t Zand gaf de nodige druk en voetbalde zich zo overtuigend naar een 0-3 voorsprong. Twee daarvan kwamen op naam van Sam Dekker. Al na drie minuten schoof hij één op één met doelman Rick Jonker de openingstreffer binnen, waarna hij na ruim twintig minuten voor de 0-2 zorgde. Daarmee profiteerde het van de ruimte die werd geboden. Nadat Tijs Dekker van dichtbij voor de 0-3 had gezorgd kwam Dirkshorn door een eigen doelpunt enigszins terug in de wedstrijd.

Geloof weg
De 1-3 zorgde ervoor dat de gastheer nog mocht hopen op een positief resultaat. ‘Na de 1-4 was het geloof weg’, aldus Ruis. Die vierde treffer kwam op naam van Mattijs Bleijendaal. Ook bij de vijfde was de aanvoerder de maker. Ditmaal was hij het eindstation van een mooie aanval. De score liep via Joeri van Klink (2 goals) en Lex Tas verder op. ‘Dit heel snel vergeten.’ besloot de Dirkshorn aanvoerder.

Gebalanceerd
Waar Dirkshorn baalde genoot Geel Zwart’30. In de slotfase heerste er al een joviale stemming in de dug-out. ‘ Dit is lekker beginnen, een goede start’, erkende Marco Kuut. ‘We hebben bij balbezit spelers die het spel bepalen en het team is meer gebalanceerd dan vorig jaar. We maken de kansen nu af.’

Dirkshorn – Geel Zwart’30 1-3 (1-8)
0-1 Sam Dekker
0-2 Sam Dekker
0-3 Tijs Dekker
1-3 Sam Glas (eigen doelpunt)
1-4 Mattijs Bleijendaal
1-5 Mattijs Bleijendaal
1-6 Joeri van Klink
1-7 Joeri van Klink
1-8 Lex Tas

Dirkshorn: Jonker. Borst (Nierop/70), Ruijs, Stam, Hellinga. Tijsen, Smit (Van der Hoek/54), Korver. Gootjes, Van Haeften (Rentenaar/46), Stam.

Geel Zwart’30: Boyd van der Weij. Tijs Dekker, Glas, Jim de Wit, Jon van der Weij. Noppen, Baltus, Molenaar (Job de Wit/74). Van Klink (Niels Tas/80), Sam Dekker, Bleijendaal (Lex Tas/63).