SCHAGEN – Na vier opeenvolgende overwinningen is Geel Zwart’30 opgeklommen naar de vijfde positie in de vierde klasse A. De ploeg uit ‘T Zand is bezig aan een sterke reeks, terwijl er uit de eerste vier wedstrijden slechts één punt werd gepakt. De ploeg hoopt de ‘flow’ te vervolgen in de uitwedstrijd van komende zondag, als het op bezoek gaat bij VV Schagen.

“We begonnen het jaar inderdaad met een hele zware tegenvaller op Texel. Daar zakte we, net als soms in de voorbereiding, door de ondergrens heen en hadden we het geluk zeker niet aan onze zijde. Dit hebben we tegen Winkel redelijk recht kunnen zetten door met een gelijkspel te eindigen.” vertelt Mattijs Bleijendaal, die het daarna wederom twee nederlagen moest slikken. “In deze wedstrijden miste we de scherpte voorin en achterin om een positief resultaat neer te zetten”.

Waar de start weinig florissant was, bevindt Geel Zwart zich momenteel in een betere periode. “We hebben de afgelopen vier wedstrijden een solide basis staan waarvan iedereen weet wat zijn taak is en deze ook gewoon uitvoert. De omslag kwam eigenlijk tegen Flevo waarbij we een oude club van onze Trainer Marco Kuut tegenkwamen die absoluut niet verloren mocht gaan. Met een instelling waarbij iedereen voor elkaar door het vuur ging kwam het na hard werken goed. Daarna ging het elke week een stukje makkelijker, maar was er één doel: voor elkaar willen werken. De afgelopen vier wedstrijden hebben we dat weten op te brengen en je ziet dat dan de factor geluk af en toe weer mee gaat spelen waardoor je wedstrijden makkelijker wint” aldus de 26 jarige aanvaller, die de sfeer beter ziet worden. “Dit was in het begin van het seizoen wel anders, maar we hebben vertrouwen gehouden”.

De huidige reeks levert Geel Zwart’30 een vijfde plaats op. “Als je kijkt naar de selectie en de competitie waar we in zitten vind ik wel dat wij zeker moeten meedoen om de eerste vier plekken. We hebben gewoon een goed team waar veel in zit. Als we in de wedstrijden tegen de top vier nu ook het beste van onszelf laten zien dan denk ik dat we bovenin mee kunnen doen” is Bleijendaal van mening.

Betonplaat
Komende zondag wacht het uitduel tegen Schagen. “Altijd lastig” vindt Bleijendaal, die bezig is aan zijn elfde seizoen in de hoofdmacht. “Echter zijn we met een goede reeks bezig en is Schagen naar mijn idee nog wat zoekende. Het is voor ons weer een hele belangrijke wedstrijd waarbij we uitgaan van een positief resultaat”. Dat positieve resultaat zal dan moeten worden behaald zonder de hulp van Lex Tas. “Vanwege de betonplaat waar we op mogen voetballen aanstaande zondag. Het is bekend dat het kunstgras van VV Schagen ver onder de ondergrens zakt, het lijkt op dat veld niet eens meer op veldvoetbal. De trainer en Lex hebben de beslissing gemaakt om hem niet te laten spelen omdat voor hem het risico op een langdurige blessure dan te groot is. Dit is zowel voor hem als voor het hele team niet de moeite waard om deze wedstrijd te spelen”. Verder beschikt Geel Zwart’30 over een fitte selectie. “Dus zal er iemand anders zijn kans moeten pakken op de positie van Lex Tas. Ook dit zorgt weer voor een extra gretige vervanger die zich wilt laten zien. Dit kan voor het team ook weer een boost zijn” besluit Bleijendaal.