REGIO – In de Vierde Klasse A lijkt Con Zelo de nacompetitie voor promotie niet meer te kunnen ontlopen. De ploeg uit Waarland won afgelopen zondag in eigen huis van VV Schagen. Competitiegenoten Geel Zwart’30 en Dirkshorn kwamen tegen elkaar niet tot scoren.

Con Zelo – VV Schagen 2-1
Con Zelo won in eigen huis van VV Schagen. Het is lekker dat je drie punten pakt, dat is goed voor het vertrouwen’, zei Bas IJsselstijn na afloop. ‘Het was een wedstrijd van de gemiste kansen aan onze kant.’

Na een klein half uur opende Con Zelo via Niels Leegwater de score. Nog geen tien minuten later had Schagen de stand gelijk getrokken. Een vrije trap rond de middenlijn werd door Danny Reijne in de diepte naar Mike Julsing gespeeld. Julsing nam de bal mee waarna hij de 1-1 scoorde.

Schagen speelde zeker niet angstig in Waarland. Met drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers durfde het te voetballen. De ploeg begon echter zwak aan de tweede helft en via Geert de Graaf kwam het op een 2-1 achterstand. ‘We gaven Con Zelo teveel ruimte’, aldus Mike Julsing. ‘In de laatste tien à vijftien minuten gingen we meer druk zetten om zo misschien nog een puntje mee te pakken, maar helaas zat dat er niet meer in.’

Geel Zwart’30 – Dirkshorn 0-0
Doordat Boyd van de Weij geblesseerd was nam Maikel Visser bij Geel Zwart’30 plaats onder de lat. ‘Maikel keepte een goede wedstrijd’, aldus Marco Kuut. ‘In de eerste helft had Dirkshorn het betere van het spel.’ De gasten waren met een schot op de onderkant van de lat van Wilco Gootjes nog aardig dicht bij de openingstreffer.

‘In de eerste helft speelden we hen van de mat. Na rust was er een overwicht van Geel Zwart. Er waren kansen aan beide kanten, maar er mocht geen winnaar uit de bus komen’, zei Björn Ruijs. De thuisploeg was via Mattijs Bleijendaal en Lex Tas meerdere keren dichtbij. Doelpunten bleven dus achterwege. Kuut: ‘De werklust bij ons was prima, de afronding matig bij zoveel kansen.’