REGIO – Zowel Geel Zwart’30 als Con Zelo zijn er in geslaagd om in de tweede speelronde van het nieuwe seizoen een overwinning te boeken. SRC en Dirkshorn incasseerden een nederlaag.

Geel Zwart’30 – FC Medemblik 3-0
In een gelijkopgaande wedstrijd boekte Geel Zwart’30 een 3-0 zege op FC Medemblik. ‘Wij kregen wat meer kansen dan hun en uiteindelijk hebben we terecht gewonnen’, zei Mattijs Bleijendaal na afloop. ‘We hebben veel kansen gecreëerd, maar te weinig gemaakt. Verder was Medemblik voetballend heel goed maar kansen hebben ze weinig gecreëerd.’

Namens de ploeg uit ‘t Zand zorgden Ron Baltus, Lex Tas en Sam Dekker voor de doelpunten.

SRC – Succes 2-6
In eigen huis verloor SRC Met 2-6 van Succes. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher kende een prima begin van de wedstrijd. Robbert-Jan Klein bracht de ploeg uit Schagen tot twee keer toe op voorsprong. Na de tweede keer wist Succes een voorsprong te pakken.

De bezoekers uit Hippolytushoef wisten die voorsprong vast te houden en uit te breiden. Uiteindelijk eindigde het treffen in 2-6. Namens de bezoekers scoorden Kevin de Bruin (2x), Bart de Kleine, Mark van der Kooy, Mark van der Kooy en Stef de Koning.

JVC – Dirkshorn 1-0
In Julianadorp verloor Dirkshorn met 1-0. ‘We stonden goed in de organisatie. Zij hadden wel een aantal goede kansen, maar benutten deze niet. Aan het einde van de eerste helft scoorden zij vanuit een voorzet.’ zei Jeffrey Androg na afloop.

‘In de tweede helft hadden de bezoekers door een man meer situatie meer overwicht. ‘Maar we creëerden te weinig. We kregen twee echt goede mogelijkheden, maar deze werden niet benut’, vervolgde de coach. ‘Deze wedstrijd put vertrouwen. De jongens hebben verdedigend goed en hard gewerkt.’

Con Zelo – Flevo 4-0
Op eigen veld boekte Con Zelo een klinkende 4-0 zege op Flevo. Met een assist en drie doelpunten had Niels Leegwater een groot aandeel in de overwinning. Nadat Nijs Bakker voor de 1-0 had gezorgd kwam Leegwater tot drie keer toe tot scoren.

‘We hadden meer moeten afmaken en kwamen paar keer goed weg. We speelden veel beter dan hen en hadden vier goed uitgespeelde doelpunten’, aldus Leegwater. De Waarlanders lieten enkele kansen onbenut en zag een penalty van Nijs Bakker gekeerd worden. ‘Nu blij ven we bovenin meedraaien.’