REGIO Op bezoek bij HV Tornado heeft Geel Zwart een ruime overwinning behaald. Hollandia T en VZV incasseerden een nederlaag.

HV Tornado – Geel Zwart 22-35
,,We hebben dit keer weer eens overtuigend gewonnen” zei John Zeeuw. ,,In de eerste helft ging ging het al redelijk, zowel aanvallend als verdedigend”.

Na rust bouwde Geel Zwart de voorsprong uit. ,,In de tweede helft was het grote verschil de overtuiging in de verdediging het werken als een team. Dit werkte door in de aanval, zelfs de cirkel werd regelmatig aangespeeld” vervolgt Zeeuw. ,,Nu hebben we een paar weken rust. We gaan ons opladen voor de thuiswedstrijd tegen Zeeburg”. Deze zal op 11 maart gespeeld worden. Met dertien doelpunten was Elles Bakker wederom het meest productief. Ook Tamara Visser (6) en Sanne de Wit (4) waren op schot.

Hollandia T – de Valken 21-23
In eigen huis verloor Hollandia T met 21-23 van de Valken. Tegen de nummer twee van de eerste klasse was het verschil nihil, maar uiteindelijk zorgde het voor een nieuwe nederlaag voor de ploeg uit Tuitjenhorn.

De nummer vijf Hollandia T is uitgespeeld dit seizoen. De achterstand op de top van deze klasse is te groot waardoor promotie er niet meer in zit.

Havas(2) – VZV 28-25
Op bezoek bij het tweede team van HAVAS verloor VZV met 28-25. ,,Ik heb er zwaar de pest over in” zei Martin de Ruiter na afloop. ,,Na 4-1 en 10-5 op achterstand te hebben gestaan was er een acceptabele ruststand van 15-13”.

,,Tot tien minuten voor tijd hebben we een hele goede tweede helft gespeeld” vervolgt de coach. ,,Het resulteerde in een 20-24 voorsprong. Daarna was er toch weer te slordig spel en kregen we drie breaks om de oren. Gelukkig scoorden we daarna weer, 23-25”. De Ruiter: ,,Maar vervolgens kregen we nog eens drie snelle tegenaanvallen tegen waardoor we de laatste minuten moesten forceren. Het lukte uiteindelijk niet om een, eerder, zeker lijkende overwinning mee te nemen”.