T ZAND – Eerder dit seizoen ging het uitduel tegen Zenderen Vooruit met 30-25 verloren. Afgelopen zondag namen de handbalsters uit ‘t Zand revanche door in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met dezelfde cijfers te winnen, 30-25.

De start van Geel Zwart was scherp, wat een 4-0 voorsprong opleverde. ‘Hierna ging Zenderen mee handballen en ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd’, zag John Zeeuw. De thuisploeg had halverwege een 14-11 voorsprong in handen.

Na rust werd het een boeiend schouwspel voor het publiek. ‘Zenderen was iets beter uit de kleedkamer en kon heel langzaam naderbij komen tot het bij 21-21 gelijk werd’, vervolgde Zeeuw. Geel Zwart gooide er een schepje boven op en liep uit naar 25-21, waarna het uiteindelijk met 30-25 wist te winnen. ‘Dit was een kopie van de eerste wedstrijd tussen ons, maar nu in voordeel van Geel Zwart. Een verdiende overwinning bereikt met hard werken en bij vlagen mooi en tempo rijk spel.’

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (8), Sanne de Wit (6), Marjolein Hoebe (5), Eva Hopman (4), Milou Dignum (3), Laura Eyklenboom (2), Sofie Bos en Dionne Schilder.

Geel Zwart sluit de competitie op zaterdag 6 april af met een uitwedstrijd tegen het tweede team van Westfriesland/SEW.