T ZAND – Met als inzet de tweede plaats nam Geel Zwart het in eigen huis op tegen het tweede team van Westfriesland/SEW. In een handbalgevecht kwam de ploeg van trainer/coach John Zeeuw als winnaar uit de strijd, 22-21.

Geel Zwart en Westfriesland/SEW 2 begonnen met een gelijk aantal punten aan het duel. De winnaar zou de tweede plaats pakken en weer op twee punten van koploper De Tukkers komen. Het belang van de wedstrijd was dus duidelijk. ‘Je vraagt inzet van beide zijde en dan krijg je een gevecht’ zei John Zeeuw. Een gevecht werd het.

Na een stroef begin van Geel Zwart, waarin het op een 1-4 achterstand kwam, wist het zich te herpakken. Halverwege was het duel met een 9-9 stand in evenwicht. In het tweede bedrijf was de ploeg uit ‘t Zand de betere en kon uitlopen naar een maximale voorsprong van drie doelpunten. ‘Natuurlijk ontstaat er dan een gevecht vanuit SEW want die wilden natuurlijk ook de punten’, vervolgde Zeeuw. Geel Zwart, dat als collectief opereerde, behield de voorsprong. Al werd deze wel kleiner, maar volgens Zeeuw niet verontrustend. ‘Ik ben blij dat we gewonnen hebben en de tweede plaats weer alleen bezetten.’