REGIO – In de Vierde Klasse A van het zondagvoetbal boekte Geel Zwart’30 een 2-0 overwinning tegen SRC. Ook Dirkshorn hield drie punten over aan hun thuisduel. VV Schagen leed een nederlaag.

Geel Zwart’30 – SRC 2-0
‘Een verdiende overwinning waarbij we geen kans hebben weggegeven en de nul hebben gehouden’, stelde Marco Kuut na afloop. ‘Twee keer op de paal en eenmaal op de lat geschoten, daar hadden we meer uit kunnen halen. Het was een goed resultaat op een slecht bespeelbaar veld.’

‘De eerste helft zat vol met balverlies en foute passes door het slechte veld’, aldus Robbert-Jan Klein. ‘Wij hebben nauwelijks kansen gecreëerd. Na rust was het spelbeeld hetzelfde.’ Via Joeri van Klink en Sam Dekker kwam Geel Zwart op een 2-0 voorsprong.

Dirkshorn – Succes 5-2
Op eigen veld won Dirkshorn met 5-2 van Succes. ‘We speelden een goede eerste helft. We domineerden, maar ondanks dat kwamen we op achterstand’, aldus Jeffrey Androg. ‘We bleven de voetballende oplossing vinden en een aantal mooie aanvallen van achteruit opgebouwd.’

Via Nick Borst en tweemaal Wilco Gootjes kwam Dirkshorn op een 3-1 voorsprong. ‘Dan verwacht je dat door te zetten, toch durfden we niet rond te spelen en hanteerden we te vaak de lange bal. Waar trouwens ook gevaar uit ontstond’, vervolgde Androg. Via Nathan Gootjes, een doelpunt van Succes en Nick Verblauw eindigde het duel in 5-2.

DWB – VV Schagen 4-1
In De Weere verloor VV Schagen met 4-1 van DWB. ‘In de eerste helft voetbalden we erg slecht. We zakten in en wonnen weinig duels’, zei Mike Julsing. ‘Ballen werden niet goed ingespeeld en we leden snel balverlies.’ Halverwege ging de thuisploeg met 3-1 aan de leiding. Het Schagense doelpunt viel via Kevin van Benten.

Na rust besloot VV Schagen meer druk te zetten. ‘Maar dat lukte ook niet helemaal waardoor ze toch nog één keer scoorden.’