HOORN – Ondanks dat er niets meer op het spel stond wilde Geel Zwart het seizoen goed afsluiten. Winst zou immers een derde of vierde plek opleveren. Op bezoek bij het tweede team van SEW ging de ploeg uit ‘t Zand echter onderuit, 27-20.

‘Het is niet de wedstrijd geworden die we voor ogen hadden’, stelde John Zeeuw na afloop. ‘Spelen met hars is gewoon een nadeel voor Geel Zwart. Het spel is dan trager en we hebben moeite met passing en afronding.’

In sporthal de Opgang keek Geel Zwart halverwege tegen een 12-9 achterstand aan. ‘Dan loop je achter de feiten aan in de tweede helft. ’Ondanks dat er hard werd gewerkt slaagde de gasten er niet in om dichter bij SEW te komen. Lange tijd bleef het verschil drie tot vier doelpunten.

Bij Geel Zwart raakte het geloof in een goede afloop naarmate de tijd verstreek weg. Iets waar SEW optimaal gebruik van maakte en zo uit kon lopen naar een 27-20 zege. ‘We hebben hard gewerkt, maar teveel kansen gemist.’

Zo werd het seizoen in de tweede divisie door Geel Zwart afgesloten met een nederlaag waardoor het op de zevende plek is geëindigd.

Doelpunten Geel Zwart: Sanne de Wit (7), Marjolein Hoebe (4), Eva Hopman (3), Rianne Blaauboer (2), Fleur Hopman, Dionne Schilder, Laura Eyklenboom en Elles Bakker.