T ZAND – Lange tijd leek het duel tussen Geel Zwart en VVW te eindigen in een gelijkspel. Een rake strafworp in de slotfase leverde de thuisploeg alsnog de volle buit op, 31-30.

‘Ik ben heel blij met de veerkracht en dat het nog zo’n tweede helft is geworden. Dat ze gedaan hebben wat ze moesten doen en wat we in de kleedkamer hebben afgesproken. Ik ben een heel tevreden mens’, zei een opgetogen John Zeeuw na afloop. Zijn ploeg had zojuist de kraker tegen directe concurrent VVW winnend afgesloten. In een wedstrijd waarin een gelijkspel terecht was geweest had Geel Zwart ditmaal dus het geluk aan haar zijde. Iets wat het goed kon gebruiken na een paar moeilijke weken. ‘Dat heeft toch wat met het vertrouwen gedaan. In het begin ging het hartstikke goed en daarna kwamen we toch in een dipje. Daar moet je over heen en dat hebben ze vandaag gedaan. Daar ben ik blij om.’

Achterstand
Voor rust zag het er niet naar uit dat de punten in ‘t Zand zouden blijven. VVW kwam al snel op een 0-3 voorsprong en nadat de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam namen de gasten opnieuw de leiding. Na 6-6 liep het uit naar 9-14 en later zelfs 12-18. Halverwege keek Geel Zwart tegen een achterstand van vijf punten verschil aan. ‘Voor rust hadden we iets te weinig rust in het spel. In de tweede helft was er iets meer overleg’, vervolgde Zeeuw. ‘Je zag na rust dat we beter in de wedstrijd kwamen en dat resulteert nu in een overwinning.’

Veerkracht
In ‘t Zand kwam Geel Zwart sterk uit de kleedkamer. Na een goede fase had het de achterstand teruggebracht tot één punt. Acht minuten voor tijd kwam het op gelijke hoogte om daarna zelfs op voorsprong te komen. In de resterende minuten was het een gelijk opgaande strijd waarin het met 30-30 leek te eindigen in een gelijkspel. Een rake strafworp van Geel Zwart besliste toch anders.

Doelpunten Geel Zwart: Sanne de Wit (7), Tamara Visser (7), Elles Bakker (5), Rianne Blaauboer (5), Eva Hopman (2), Marjolein Hoebe (2), Dionne Schilder, Fleur Hopman en Milou Dignum.