REGIO In ‘t Zand heeft Geel Zwart weten te winnen van het tweede team van VZV. De ploeg maakte het zichzelf onnodig lastig, maar hield de punten wel in eigen huis. Hollandia T slaagde er niet in om te winnen op bezoek bij JHC.

Geel Zwart – VZV(2) 31-29
,,Wij hebben een geweldige eerste helft gespeeld” zei John Zeeuw na afloop van de met 31-219 gewonnen thuiswedstrijd tegen VZV. Halverwege het duel ging Geel Zwart al met 21-8 aan de leiding waardoor de spanning verdwenen leek. ,,De tweede helft was te matig. Hierin lukte niets meer en er stonden teveel eenlingen op de vloer. Hierdoor kon VZV terugkomen in de wedstrijd tot drie doelpunten” vervolgde de coach.

,,Je weet dat je als koploper het te kloppen team bent maar negen tegen zeven wordt te veel. Met bruut geweld werden wij in de tweede helft bestreden door VZV en dit werd getolereerd door de scheidsrechter en het telraam was zoek geraakt” aldus Zeeuw. ,,Ik moet eerlijk zijn, in de tweede helft was het niet goed. Maar soms mag je iemand ook wel beschermen, Elles Bakker werd tot bloedens aan toe geslagen en hier werd niet tegen opgetreden, zeer jammer” besluit de coach.

Topscoorders: Rianne Blauwboer (8) Elles Bakker (7) Sofie Bos (6).

JHC – Hollandia T 24-21
In Julianadorp liep een gehavend Hollandia T tegen een 24-21 nederlaag aan. ,,Er lagen maar liefst vier speelsters met griep in bed” zei Dion Ferdinandus. ,,Ondanks het goede invallen liepen wij de hele wedstrijd achter de feiten aan. Zij waren feller”. Hollandia T had de mogelijkheden maar liet zich aftroeven door het felle spel van JHC.

Na een 14-11 ruststand wist Hollandia T zich terug te knokken, maar het slot bleek voor de thuispartij. ,,Een onnodige nederlaag. Deze had gewonnen moeten worden” vervolgt de coach. ,,Komende zondag spelen we tegen de nummer twee (de Valken). Kijken of we dan kunnen stunten”.

Doelpunten: Leonie Borst (6), Lyanne Rensen (5), Eva Groenveld (4), Iris Tesselaar (2), Anna Strooper (2), Iris van der Vliet (1), Marit Dekker (1).