REGIO In de hoofdklasse is Geel Zwart tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van John Zeeuw moest buigen voor Cometas. In de eerste klasse ging Hollandia T op bezoek bij Victoria O. Het team uit Tuitjenhorn moest genoegen nemen met een punt.

Geel Zwart – Cometas 30-33
Geel Zwart won in de eerste seizoenshelft alle competitiewedstrijden. In de tweede seizoenshelft speelde de ploeg eerder gelijk tegen VOC. Afgelopen zondag werd de eerste nederlaag geleden. ,,We hebben de hele wedstrijd tegen onszelf gespeeld” zei John Zeeuw na afloop.

Met respectievelijk veertien en zes doelpunten waren Elles Bakker en Rianne Blauwboer van grote waarde voor de ploeg uit ‘T Zand. Defensief was het tegen Cometas echter ondermaats. ,,We kregen het verdedigend niet echt onder controle. Dan krijg je te makkelijk de doelpunten tegen” aldus Zeeuw. ,,Jammer, maar helaas. Volgende week weer een nieuwe kans”.

Victoria O – Hollandia T 22-22
In Obdam heeft Hollandia met 22-22 gelijkgespeeld tegen Victoria O. ,,We hebben een punt verloren” oordeelde Dion Ferdinandus. ,,In de eerste helft waren wij sterker”. Halverwege ging de ploeg uit Tuitjenhorn met 10-13 aan de leiding.

De tweede helft had de nodige spanning. Ferdinandus: ,,We stonden telkens aan de goede kant van de score. Eén minuut voor tijd kwam Victoria langszij en zelfs één punt voor. Bregje Dekker wist twintig tellen voor tijd een strafworp te benutten. Gezien de wedstrijd is het gelijkspel terecht. Toch voelt het alsof we een punt verloren hebben”.