NIBBIXWOUD – Tien seconden voor tijd gingen de speelsters die op de bank zaten alvast staan, vijf seconden voor tijd gingen de handen voorzichtig in de lucht en terwijl de scheidsrechters floten voor het einde barstte de feestvreugde los bij Geel Zwart dat zojuist kampioen werd. Tegen het derde team van Westfriesland/SEW deed de ploeg dat met overtuiging, 18-28.

“Dit is echt heerlijk.” glunderde Sanne de Wit. Met de bloemen in de hand was de blijdschap terecht. Met haar ploeg was de titel immers behaald. Een prijs die een kleine maand geleden door de nederlaag tegen directe concurrent Zeeburg leek te zijn verspeeld. Doordat die ploeg twee weken geleden verloor konden de handbalsters uit ‘t Zand alsnog beslag leggen op de titel. In Nibbixwoud slaagde het daar in. “We wisten dat het nu moest gebeuren en we hadden er ook alle vertrouwen in. Uiteindelijk hebben we met tien punten verschil gewonnen.” vervolgde een trotse De Wit.

Dominant
Na een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van een SEW lid en een daverend applaus voor scheidsrechters Aad en Peter Bos, die beide al veertig jaar als arbiters voor het NHV, begonnen Westfriesland/SEW en Geel Zwart aan de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Vanaf de eerste minuut nam de ploeg uit ‘t Zand het initiatief wat na tien minuten een 4-7 voorsprong opleverde. De gehele wedstrijd ging de koploper aan de leiding. In de eerste helft telkens met drie à vier punten verschil, en na rust werd die voorsprong vergroot.

Riante voorsprong
Met name in het laatste kwartier trok Geel Zwart de zege naar zich toe. Waar het verschil in de veertigste minuut nog vier punten bedroeg was die voorsprong tien minuten voor tijd opgelopen tot 15-24 waardoor de ploeg van coach John Zeeuw de titel kon ruiken. In de slotfase was er door de riante voorsprong van spanning geen sprake meer zodat Geel Zwart het duel rustig kon uitspelen. Na het laatste fluitsignaal was van rust geen sprake meer. De speelsters vielen elkaar in de armen om vervolgens de welverdiende felicitaties in ontvangst te nemen. “We speelden het hele seizoen zo goed en dan is dit een mooie afsluiting. Dit is wat we wilde en het is gelukt”, aldus Sanne de Wit.

Groot feest
Samen met haar ploeg en de per bus meegereisde supporters mag De Wit zich door het behaalde kampioenschap opmaken voor een feestje in ‘de Multitreffer’, de thuisbasis van Geel Zwart. “We zullen een mooi feest vieren met een DJ en morgen gaan we met de platte kar door het dorp.”.

Iemand die tijdens het feestje wat minder op de voorgrond zal treden is John Zeeuw. “Ik moet ook nog rijden dus dat scheelt”, lachte de coach die van een afstandje genoot van het succes. “Ik vind het gewoon mooi voor die meiden. Als je samen werkt dan is dat altijd fijn en dan kan ik wel genieten. Het is echt een teamprestatie.”