T ZAND/ZWAAG Handbalvereniging Geel Zwart profiteerde afgelopen zondag van het puntverlies dat concurrent Zeeburg leed. Tegen DSS 2 werd er met ruime cijfers gewonnen. In de eerste klasse sloot Hollandia T de zaalcompetitie af met een nipte nederlaag

Geel Zwart – DSS (2) 35-16
Afgelopen zaterdagavond verloor SV Zeeburg met 21-20 van U.S. Hierdoor kon Geel Zwart op zondag de koppositie weer heroveren. Tevens kon de ploeg het verschil in doelsaldo verkleinen. ,,We hebben geprobeerd om binnen een positief doelsaldo te komen. Helaas is dat op één doelpunt niet gelukt” zei John Zeeuw na afloop. ,,Maar we hebben nu wel twee punten voorsprong op Zeeburg”.

Die voorsprong werd gepakt in de thuiswedstrijd tegen het tweede team van DSS, 35-16. Over twee weken sluit Geel Zwart de competitie af met een uitwedstrijd tegen het derde team van Westfriesland/SEW. ,,Die gewoon winnen en dan is het gelukt” doelt Zeeuw op het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse. Een ander positief punt was de rentree van Eva Hopman die in de eerste helft speelde en direct vier doelpunten voor haar rekening nam.

Doelpunten: Elles Bakker (9), Merel Hopman (6), Tamara Visser (5), Eva Hopman (4).

Westfriezen – Hollandia T 24-22
In Zwaag verloor Hollandia T met 24-22 van Westfriezen. ,,Gezien de stand moest het een spannend potje worden en dat werd het ook” zei Anita Dekker na afloop. ,,We liepen de hele eerste helft achter de feiten aan. We werden op alle fronten afgetroefd en maakte onze eigen kansen niet af”.

Halverwege keek de ploeg uit Tuitjenhorn tegen een 16-9 achterstand aan. ,,In de tweede helft was een hele andere wedstrijd te zien” vervolgde Dekker. ,,Verdedigend stond het beter en we kropen langzaam naar Westfriezen toe maar helaas was de tijd tekort en verloren we met 24-22”.

Hollandia T sluit het zaalseizoen in de eerste klasse af met een vijfde plaats. In achttien wedstrijden werden er achttien punten behaald.