T ZAND – Geel Zwart heeft de regionale beker weten te winnen. De handbalploeg van coach John Zeeuw wist HV Kras/Volendam, dat een niveau hoger speelt, met nipte cijfers te verslaan. De bekerfinale was in meerdere fases rommelig, maar aan spanning ontbrak het niet, 26-25.

De laatste minuten van het duel waren zenuwslopend. ‘Dit is niet goed voor mijn hart’ klonk het uit de mond van één van de supporters. Het tekende de spanning die Geel Zwart en Volendam erin hielden. Waar de bezoekers uit het vissersdorp in de laatste fase terugkwamen tot één punt, en later zelfs op gelijke hoogte kwamen, pakte de thuisploeg in de laatste minuut de voorsprong. “Ik kneep hem al. Ik dacht al, we gaan toch nog ten onder” zei John Zeeuw na afloop. Ook speelster Elles Bakker, die een belangrijk aandeel had in de overwinning, haalde opgelucht adem. “We maken het iedere keer zo spannend, maar toch weten we hem binnen te slepen. Echt zo blij”.

Klein gaatje
Na negen minuten wisten de Volendamse dames een klein gaatje van drie punten te slaan. Toch duurde het nog geen vijf minuten voor Geel Zwart de stand weer gelijk had getrokken. Het duel, dat rommelig was door doelpogingen die werden gemist en slordig spel, kende vanaf het begin de nodige spanning.

Geel Zwart wist vlak voor rust een gaatje te slaan ten opzichte van HV Kras/Volendam. De thuisploeg kwam in de zeventiende minuut voor het eerst op voorsprong, en ging de rust in met drie punten voorsprong. In het tweede bedrijf bouwde de ploeg onder aanvoering van Elles Bakker, die goed was voor dertien treffers, de voorsprong uit naar vijf punten.

In het laatste kwartier wisten de bezoekers het verschil terug te dringen. In ondertal werd tweemaal gescoord, waarna de ploeg door pakte en in de voorlaatste minuut op gelijke hoogte kwam. Toch wist Geel Zwart in de laatste minuut de winnende treffer te maken, om het vervolgens slim uit te spelen. De ploeg versloeg hiermee voor de derde keer in het bekertoernooi een tweede divisionist en laat wederom zien klaar te lijken voor stap omhoog. Zeeuw: “We groeien er inderdaad nog meer heen, maar het kan nog steeds veel beter”.

Na afloop vierde de dames van Geel Zwart groot feest. De overwinning op Volendam betekende immers dat de regionale beker werd gewonnen. “Dit is helemaal geweldig, heel gaaf” glunderde Bakker. Coach Zeeuw kon de glimlach ook niet onderdrukken, al was hij ook kritisch. “Zij scoren toch te makkelijk op het einde. Gelukkig scoren we die ene nog, want dat was wel heel belangrijk natuurlijk”. Desondanks overheerste de vreugde. “Ik ben zeker trots, hartstikke goed”. Speelster Elles Bakker weet hoe de avond eruit gaat zien. “Even lekker borrelen. Dat komt zeker goed”.

Geel Zwart – HV Kras/Volendam 26-25

Doelpunten Geel Zwart: Elles bakker (13), Rianne blauwboer (8), Sofie bos (3) Sanne de wit (1), Marjolein hoebe (1)