T ZAND – De dames van Geel Zwart hebben de sterke seizoensstart van vorige week een passend vervolg gegeven. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen boekte de handbalsters een klinkende zege, 33-14.

Op papier is het een verrassende zege voor Geel Zwart, dat na de behaalde promotie van vorig seizoen nieuwkomer is in de Tweede Divisie. Dat tegenstander DOS normaal met hars speelt zal hier ongetwijfeld een rol in spelen. ‘Andersom lopen wij daar ook tegen aan hoor.’ zei coach John Zeeuw.

Verdedigend deden de dames van Geel Zwart het als team vanaf het begin goed. ‘Aanvallend was het ruim voldoende. De snelheid lag hoog in de omschakeling en het positiespel’, aldus Zeeuw. Het verklaarde de hoge voorsprong die de thuisploeg in de rust had, 14-5. ‘Het was zaak om dit vol te houden na rust en de snelheid hoog te houden. Normaal is er wel een dip in tweede helft vanaf de start maar ditmaal niet.’ De mogelijkheden werden benut en de ploeg uit ‘t Zand liep tegen DOS gestaag uit. ‘Er was geen verval of onrust.’

Sterke start
Met twee overwinningen kent Geel Zwart een sterke start van het nieuwe seizoen. ‘De focus in de voorbereiding lag vooral op een hoger baltempo en rust opbrengen om de mogelijkheden te benutten. Hierdoor lag het tempo hoger op de training in combinatie met fysieke training’, aldus Zeeuw. ‘Dit vertaalt zich naar wedstrijden in de voorbereiding en nu in wedstrijden dat we op dit moment stabieler zijn. Het spelen met meer speelsters heeft ook een positieve invloed, we kunnen makkelijker door wisselen zonder minder te worden.’

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (11), Sanne de Wit (6), Eva Hopman (5), Laura Blommenstein (5), Rianne Blauwboer (4), Isa de Wit (1) en Dionne Schilder (1).