WERVERSHOOF – Ook de vierde competitiewedstrijd leverde een overwinning op voor Geel Zwart. Ditmaal werd VVW aan de zegekar gebonden, 28-29.

De overwinning was nipt, maar zeker verdiend volgens coach John Zeeuw. ‘We hebben op baltempo goed breedte druk gehouden. Na een twijfelende start en een 3-1 tussenstand werd het spel zowel aanvallend als verdedigend beter’, zei de oefenmeester na afloop. Na 7-7 kon er worden uitgelopen tot 8-12. Voor rust was het iets te gehaast en onzuiver. VVW profiteerde hier van en kwam terug tot 10-12.

In het tweede bedrijf konden de handbalsters uit ‘t Zand uitlopen naar een verschil van zo’n vier punten. ‘Toch werd het wel spannend maar het gevoel dat de winst voor ons zou zijn was sterk’, vervolgde Zeeuw. ‘Doordat Ellis Bakker in eerste helft geblesseerd raakte werd de bezetting in de opbouw wat dun, maar de arbeid als team werd beloond.’

Door de zege in Wervershoof is Geel Zwart na vier competitiewedstrijden nog altijd zonder puntverlies. De ploeg deelt de koppositie met De Tukkers. Beide teams treffen elkaar komende zondag in een rechtstreekse confrontatie.

Doelpunten Geel Zwart: Sanne de Wit (10), Rianne Blauwboer (7), Elles Bakker (4), Eva Hopman (3), Sofie Bos (2), Tamara Visser, Laura Blommenstein en Marjolein Hoebe.