T ZAND – De start van het nieuwe jaar verliep voor Geel Zwart niet zoals gehoopt. Terwijl concurrenten De Tukkers en SEW 2 wisten te winnen ging de ploeg uit ‘t Zand onderuit, 23-29.

‘Er zat geen focus in. Als je de focus niet hebt dan wordt het moeilijk op dit niveau’, stelde trainer/coach John Zeeuw vlak na afloop. ‘In de rust hebben we besproken wat er beter moest. Je ziet ongeduld in de aanval. Het was een beetje ren je rot.’

In de eerste speelronde van het zaalseizoen wist Geel Zwart de uitwedstrijd tegen Kwiek 2 nog met 23-31 te winnen. Dat feit, in combinatie met de verschillen op de ranglijst, leek een voorbode voor een mooie middag. Dat werd het echter niet voor de ploeg uit ‘t Zand. Tegen de opponent uit Raalte leek het er geen moment in te zitten.

Al in de openingsfase wist Kwiek een 0-3 voorsprong te pakken. De thuisploeg vocht zich echter terug en zorgde in rap tempo voor een 4-3 tussenstand. Het was de enige keer dat Geel Zwart aan de leiding ging, want de gasten hadden in de tiende minuut een gaatje geslagen en gaven deze niet meer weg. Met een 11-18 ruststand was de blijdschap bij de bezoekers groot, terwijl de ploeg uit ‘t Zand voor een hels karwei stond.

Tevergeefs
De focus was er dan niet in de Multitreffer, maar met inzet bleef Geel Zwart er voor strijden. Het was echter tevergeefs. Mede door een periode van twaalf minuten waarin maar eenmaal werd gescoord kon het gat niet meer worden gedicht, al waren hier wel degelijk kansen voor. Van de in totaal vier verkregen strafworpen werd er slechts één benut en meerdere keren was de lat spelbreker. Een slotoffensief leek de spanning terug te brengen, Geel Zwart naderde Kwiek tot drie punten. Een productieve uitploeg zorgde echter voor een 23-29 eindstand. Zeeuw: ‘We hebben wel goed getraind, ik weet niet wat het is.’

Het treffen met Kwiek werd dan wel verloren, maar desondanks kan de ploeg van John Zeeuw tevreden zijn over het huidige seizoen. Na twaalf wedstrijden bezet de promovendus nog altijd de tweede plek. Komende zondag speelt de ploeg op bezoek bij DOS.

Doelpunten Geel Zwart: Rianne Blauwboer (5), Elles Bakker (4), Eva Hopman (4), Sanne de Wit (4), Laura Eikelenboom (2), Milou Dignum (2), Sofie Bos Dionne Schilder en Marjolein Hoebe.