SCHAGEN - Zaterdag 15 september is het nieuwe beweegplein bij het Regius College, aan de Emmalaan, geopend. Wethouder Heddes heeft samen met danseres, presentatrice en JOGG-ambassadrice Ingrid Jansen de nieuwe naam onthuld: Fitveld. De opening van dit Fitveld was tevens de aftrap van de Nationale Sportweek.

Onder toeziend oog van veel belangstellenden werd het naambord bij het nieuwe beweegplein met onthuld. Fitveld is door drie inzenders genoemd als naam voor dit beweegplein. Alle drie de winnaars hebben een sportieve clinic naar keuze gewonnen. De winnaars zijn Marja Schornagel, Marian Beemster en Koos Leek.

Sportief programma
Het Fitveld ligt naast het Cruyff Court, wat genoeg mogelijkheden bood voor een sportief programma. Zo was er een handbalclinic, een hockeyclinic en een touwtjespringclinic. Ingrid Jansen heeft de aanwezige kinderen, namens JOGG, een leuke dans geleerd. Er waren wandelingen, een mooie dans van Balletschool Schagen en natuurlijk werd er naar hartenlust geoefend op de toestellen van het nieuwe Fitveld. Team Sportservice Schagen organiseerde en begeleidde het geheel. Albert Heijn sponsorde de appels die uitgedeeld werden.

Overhandiging beweegboxen
De opening van het Fitveld was tevens het moment dat Team Sportservice Schagen twee nieuwe beweegboxen kon introduceren. Deze nieuwe beweegboxen zijn mogelijk gemaakt door Rabobank Schagen. De tegenprestatie is een beweegactiviteit voor nader te bepalen klanten van de bank. Dit zijn beide partijen overeengekomen in het kader van de Schager Uitdaging. De boxen worden beschikbaar gesteld voor sportieve activiteiten op de basisscholen. Ze zijn tevens te leen bij Team Sportservice Schagen.

Meer activiteiten tijdens Nationale Sportweek
Tijdens de Nationale Sportweek zijn er op het Fitveld diverse activiteiten waar iedereen kosteloos en geheel vrijblijvend aan mee kan doen. Zo is er Bootcamp en wandelen voor volwassenen, Running & More ook voor volwassenen, Walking Football en gymnastiek voor ouderen, fit & fun voor basisschoolleerlingen en pauzesport voor het voortgezet onderwijs. Maar ook organiseren veel verenigingen in Schagen en Hollands Kroon activiteiten op hun eigen club. Denk aan open lessen, of een open huis. Voor kinderen zal er een sportinstuif en een zweminstuif worden georganiseerd. De Nationale Sportweek duurt nog t/m 29 september. Kijk op jouw.teamsportservice.nl/schagen voor een overzicht van alle activiteiten in de Nationale Sportweek.