SCHAGEN - Het was gezellig druk tijdens de gratis Beweeginstuif van Fitte Start Schagen woensdagmiddag 10 januari. In sportzaal Waldervaart was er veel beweegplezier voor kinderen (0-4 jaar) én hun ouders. Naast allerlei leuke spelletjes was er ook voldoende gelegenheid voor het uitwisselen van tips over een gezonde leefstijl.

De jonge kinderen kregen een stempelkaart en konden spelenderwijs kennis maken met verschillende vormen van spelen en bewegen. Zo was er een loopfietsparcours, werd er gedanst, was er een klim- en klauterbaan en was er een vliegend tapijt. Ook voor de allerkleinsten was een speciale ruimte ingericht om samen met je baby te spelen en te bewegen. De jonge kinderen gingen niet met lege handen naar huis. Bij het inleveren van een volle stempelkaart konden ze kiezen uit een appelhouder, springtouw of waterflesje.

Advies en informatie voor ouders

Tijdens de beweeginstuif kregen de ouders informatie over bewegen en tips over gezonde en actieve leefstijl en desgewenst een advies naar een passend beweegaanbod voor hun kind. De organisatie was in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Sportfondsen Schagen en kinderopvang Hoi Pipeloi, Kappio en SKRS en zij kijken terug op een geslaagde middag.

Start Fitte Start Schagen

De beweeginstuif was de officiële start van Fitte Start Schagen. Een belangrijk doel van Fitte Start Schagen is het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Voor de jonge kinderen is er nu gelegenheid om aan te sluiten bij een beweegprogramma. Zo start bij gymvereniging Lycurgus Advendo Nijntje beweegdiploma, bij Sportfondsen Zwembad De Wiel een speciaal zwemprogramma voor ouder en kind en bij Fysiotherapie Hoep Zuid een programma fysiokids. Bij de deelnemende kinderopvangorganisaties gaat Beweegkriebels starten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Judith Gielens tel: 0224-214774 of mail: jgielens@sportserviceschagen.nl