SCHAGEN - FitGezellig is een nieuwe beweegvorm van Team Sportservice. Iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur kunnen 55-plussers er terecht voor een uur sport en bewegen. Bewegingsagoog Berend Opdam zorgt voor de opstart van de lessen. Aan de deelnemers daarna de taak om deze zelf voort te zetten.

“Ook mensen die een of meer blessures hebben, kunnen meedoen. We passen de les dan gewoon aan. Ook mensen die bang zijn niet mee te kunnen komen met de groep helpen we op weg. Dit is een laagdrempelige les waar iedereen zich thuis moet voelen”, benadrukt Berend Opdag.

Elke week een andere spelsport
Wat voorbij komt in de lessen zijn oefeningen om schouder-, rug-, buik-, romp- en beenspieren sterker te maken. Daarnaast doet de bewegingsagoog trainingen voor flexibiliteit en coördinatie. “Als eindspel doen we iedere week een andere spelsport. Denk aan handbal, voetbal, trefbal of hockey.”

Nazitten met koffie
De deelnemers verzamelen op het handbalveld bij de Spartahal aan de Zuiderweg. Daar is het in de kantine na afloop nog mogelijk om even na te zitten met een kop koffie of thee. Aan FitGezellig zelf zijn geen kosten verbonden, de koffie of thee kost een halve euro.

Kom langs en doe mee
Aanmelden is niet nodig. Wie wil, komt langs en doet mee. De beweeguren zijn voorlopig tot het einde van het jaar. Bij voldoende animo gaan deze in het nieuwe jaar door.
Meer weten? Neem contact op met Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224–214774.