REGIO – In de Vierde Klasse A hebben SRC en VV Schagen in eigen huis een overwinning geboekt. SRC deed dat tegen Geel Zwart’30, terwijl Schagen er in slaagde om DWB te verslaan. Competitiegenoot Dirkshorn ging in Hippolytushoef onderuit bij Succes.

SRC – Geel Zwart’30 3-1
Om mee te blijven doen om een plek in de nacompetitie was een overwinning bij SRC zeer belangrijk voor Geel Zwart. SRC kan de punten in de strijd om handhaving eveneens goed gebruiken. ‘In de eerste helft ging het gelijk op. Geel Zwart liet ruimte achterin vrij. ‘Beide ploegen waren slordig en matig. SRC kwam er een paar keer gevaarlijk uit via Robbert Jan Klein en die straften het keurig af’, aldus Mattijs Bleijendaal.

Na de pauze ontsnapte Klein nog een keer en weer wist hij het net te vinden. Klein: ‘Persoonlijk ging het erg lekker, het was een vrij effectief dagje. Maar het was ook lekker dat het hele team er echt voor ging, we een hele jonge en goed keepende Noah Kuipers op doel hadden en dat Bas Pater en Branco Kunst weer terug waren.’ Geel Zwart’30 kon een kwartier voor tijd via Lex Tas iets terug doen, maar dichterbij dan de 3-1 kwam het niet.

Succes – Dirkshorn 2-1
Bij Succes speelde Dirkshorn de eerste twintig minuten erg sterk. ‘Alleen vergaten we te scoren’, zag Björn Ruijs. ‘Daarna kantelde langzaam het spelbeeld en had Succes de overhand.’ Via Wonne van Bekkum nam de gastheer de leiding.

‘Na rust speelden we beter dan Succes’, zag Ruijs, die vlak voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening nam. ‘Daarna wilden we proberen door te drukken, maar kregen we vlak voor tijd de deksel op onze neus.’ Wederom was het Van Bekkum die tot scoren kwam.

VV Schagen – DWB 2-0
Tegen DWB pakte VV Schagen in de tweede helft de zege. ‘In de eerste helft liep het een beetje gelijk op. Wij creëerden wel meer kansen’, zei Mike Julsing.

Na de pauze tekende Kevin Weggemans na hands bij de gasten vanaf elf meter voor de 1-0. Op dat moment had Schagen de druk op de verdediging van DWB opgevoerd. Zeven minuten voor tijd viel via Robin Meijering (kopbal) de 2-0. Julsing: ‘Als ik over de gehele wedstrijd kijk is het een terechte overwinning.’