WINSUM – Met wat spanning stapte Scagha’66 in de bus voor de terugreis naar Schagen. Op bezoek bij Futsal Winsum greep de ploeg van trainer/coach Edwin Russer immers naast de periodetitel, 3-3.

Het verlossende bericht kwam uiteindelijk in Amsterdam, waar LTC verloor bij OS Lusitanos. Daardoor was Scagha’66 zeker van deelname aan de nacompetitie en smaakte het bier op de terugweg nog lekkerder.

Een overwinning bij Futsal Winsum zou de tweede periodetitel opleveren, maar Scagha slaagde er niet in. ‘Het was een spannende pot. We begonnen volgens opdracht heel verdedigend, want in de thuiswedstrijd konden zij het spel niet maken. Maar we waren niet scherp’, zei Edwin Russer. Het was Winsum dat een 2-0 voorsprong nam. Vlak voor rust maakte Jeroen Smit de aansluitingstreffer waardoor de gasten met een iets beter gevoel de kleedkamer kon opzoeken. ‘Vanaf de vijftiende minuut heb ik gezegd volle druk te geven. Dat liep eigenlijk best wel goed, alleen de passing was slordig. Anders hadden we zeker kunnen winnen.’

Uiteindelijk werd er niet gewonnen. Mark de Vries maakte de 2-2, de gastheer kwam op 3-2 en Robbert Jan Klein bepaalde de eindstand op 3-3. Tussendoor keerde doelman Max Kuiper nog een tien meter trap. ‘Het was een leuke wedstrijd en het publiek was enthousiast’, vervolgde de oefenmeester.

Scagha’66 heeft met het bereiken van de nacompetitie een mooi toetje in het vooruitzicht. Russer: ‘Als je het hele seizoen bekijkt dan is het een leuk seizoen en dan hebben we boven verwachting gepresteerd. Ik ben een zeer tevreden coach.’