ALKMAAR - FC Utrecht heeft zich ten koste van AZ geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer-coach Silberbauer won in het AFAS-Stadion na verlenging met 1-2.

Tien dagen geleden eindigde het duel in de competitie nog in een spectaculaire 5-5. Dit keer waren de goals en de kansen een stuk schaarser. AZ had voor de rust meer balbezit en een tweetal mogelijkheden, maar na de rust brak voormalig AZ-speler Nick Viergever de ban met een verdwaalde voorzet die pardoes over doelmn Ryan in het doel vloog.

In de slotfase kreeg AZ een makkelijke strafschop van scheidsrechter Kamphuis, maar Karlsson, één van de minste spelers aan AZ-zijde, faalde hopeloos waardoor Barkas kon keren. De Zweed maakte zijn fout goed door bij de volgende aanval een voorzet van Odgaard met een mooie volley af te ronden. In de verlenging nam FC Utrecht al snel via Maeda, na een vloeiende aanval, een hernieuwde voorsprong. In de tweede verlenging werd de Utrechtse muur belegerd, waren er in en rond het veld vooral veel irritaties, maar werd er niet meer gescoord.