T VELD – In het treffen tegen HV Quintus kon JuRo/Unirek VZV opnieuw laten zien hoe ver het was. Na een nipte voorsprong in de rust moest het uiteindelijk buigen voor de gasten, 22-29.

‘We speelden in de eerste helft gretiger dan zij en zaten er bovenop. Aanvallend was het dynamisch’, zei Rolf Schulte na afloop. ‘We gaven druk naar het doel, de tegenaanval was goed. Er viel ook niets op af te dingen dat we in de rust voor stonden.’

In het eerste bedrijf wist VZV de voorsprong te pakken. Die stond ook halverwege op het scorebord. ‘Na rust stonden we ook 18-16 voor’, vervolge Schulte. Toch wist Quintus de score om te draaien en een 19-20 voorsprong te pakken, waarna het uitliep naar 19-22. De handbalsters uit ‘t Veld kwamen nog terug tot 20-22, maar in de laatste fase liepen de bezoekers langzaam uit naar 22-29. Met vijf doelpunten was Lisanne Kolken het meest trefzeker.

Het is een uitslag waar Rolf Schulte vooraf voor zou tekenen, maar na afloop een dubbel gevoel aan overhield. ‘Nu denk ik dat als we snuggerder en iets scherper in de dekking hadden gespeeld dan hadden we er dichter op gezeten en misschien wel gestunt. Dat dubbele gevoel heeft iedereen’, vervolgde de coach. ‘Er had meer ingezeten. Dat is jammer, maar ik kan er wel mee leven. Het is voor mij wel weer een bevestiging dat we tegen Venlo op vijf minuten na en nu tegen Quintus mooi handbal laten zien.’ Een ander positief punt was de rentree van Lotte Prak. De speelster maakte na een schouderblessure tegen Quintus haar eerste minuten van het seizoen en kwam viermaal tot scoren.

Het duel van volgende week tegen VOC gaat niet door. Een speelster van de Amsterdamse ploeg is geselecteerd voor het Nederlands handbalteam waardoor het duel op een andere dag gespeeld zal worden. Wanneer dit is zal later bekend worden.

JuRo Unirek VZV Dames 2 behouden koppositie na eenvoudige zege op VOC.
Na vorige week van zichzelf te hebben verloren en dus het eerste puntverlies van deze competitie leden herpakte het tweede team van JuRo Unirek/VZV zich tegen het lager geplaatste VOC uit Amsterdam. De dames van coach Ard de Ruiter liepen snel uit naar 3-11 en gingen met een riante 8-19 voorsprong de rust in.

De gehele wedstrijd is de voorsprong niet in gevaar geweest en konden de dames van VZV uitlopen naar een 24-35 eindstand. ‘Na de slechte wedstrijd van vorige week hadden we hier in Amsterdam iets goed te maken’, zei Ard de Ruiter na afloop. ‘De meiden bleven goed in hun concentratie en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen.’ Het is een fijne overwinning in de wetenschap dat er volgende week met SV Zeeburg een directe concurrent op bezoek komt in 't Veld.