WESTERLAND - Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni waren de zeildagen voor mensen met een beperking. Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), Marine Watersportvereniging en Sportservice Schagen/Den Helder organiseerden dit evenement voor de 19de keer. Met 80 enthousiaste deelnemers kijkt de organisatie terug op een geslaagd zeilevenement.

Beide dagen werd om 8.30 verzameld in het clubhuis van de WVA. Na een welkomstwoordje werd iedereen verzocht naar buiten te komen en werden de sloepen ingedeeld.
Rond de middag keerden de sloepen terug naar de haven van de Haukes, om van de nasimaaltijd te genieten. Na de nasimaaltijd is tot ongeveer 16.00 uur gezeild en daarna was er de mogelijkheid om een drankje te doen in het clubhuis.

Vrijdag was bij uitstek een prachtige dag om te zeilen. Veel wind en af en toe liet de zon zich zien. Door de wind was het wel fris op het water maar alle deelnemers waren gelukkig warm gekleed. Bij interesse konden deelnemers de sloep besturen en helpen met de werkzaamheden die bij het zeilen horen. Zaterdag stond er een stuk minder wind maar was het evengoed mooi weer om het water op te gaan.

Het is prachtig om te zien hoe veel vrijwilligers bij dit evenement betrokken zijn en hoe zij zich inzetten om de dagen tot een succes te maken. De organisatie is alle vrijwilligers enorm dankbaar!

Vragen of informatie over de zeildagen? Neem contact op met de consulent aangepast sporten, Iris van Paridon. 0224- 21 47 74 of ivanparidon@sportservicenoordholland.nl