REGIO – Op bezoek bij Meervogels’31 boekte VIOS W een knappe overwinning waardoor het de ‘gevarenzone’ voorlopig heeft verlaten. In de vierde klasse boekte VZV na ruim een half jaar weer eens een overwinning.

Egmondia – Hollandia T 1-3
In Egmond won Hollandia T met 1-3. Na veertien minuten bracht Thomas Driesse de ploeg uit Tuitjenhorn via een vrije trap op 0-1. Na rust kwam Egmondia weer op gelijke hoogte, maar door twee doelpunten in de laatste tien minuten, van Gijs van Wichen en Driesse, eindigde het treffen in 1-3.

“Het was een wedstrijd met veel strijd waarbij wij grotendeels de bovenliggende partij waren”, zei Ronald de Rooij na afloop. “We creëerden zeker in de eerste helft een paar goede mogelijkheden en verdedigend stond het goed. Het was een terechte overwinning.”

Vrone – Kleine Sluis 1-3
“We hebben onze plicht weer gedaan”, zei Remy Zoer na de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Vrone. Het ging echter niet vanzelf voor Kleine Sluis, dat na achttien minuten dankzij Gregor Rezelman op een 0-1 voorsprong kwam. “We hadden het niet makkelijk. Onze keeper werd man of the match, hij haalde een paar ballen er goed uit.” vervolgde de oefenmeester.

Nadat Jeroen Woutering de score verdubbelde kwam Vrone terug in de wedstrijd. Via Billy Ray Zwart werd er uiteindelijk met 1-3 gewonnen. Na afloop complimenteerde Zoer zijn ploeg. “De kansen die wij kregen maakten we af. We hebben met zijn allen voor elkaar geknokt, het was een goede teamprestatie.”

Meervogels’31 – VIOS W 1-2
Dat de derde klasse A onvoorspelbaar is werd al meerdere keren bewezen. Afgelopen zondag maakte VIOS W dat nog maar eens duidelijk. Op bezoek bij Meervogels’31, dat een stuk hoger op de ranglijst staat, werd er immers met 1-2 gewonnen.

“Meervogels’31 is een goede tegenstander en wij stonden veel onder druk, maar we wisten daar goed mee om te gaan.” zei Ivo Rohling na afloop. Na een 1-0 achterstand wist VIOS W de score via doelpunten van Nick Schipper en Sem Dekker om te buigen waardoor de punten meegingen naar Warmenhuizen.

ZAP – JVC 2-0
In de thuiswedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende JVC kende ZAP een sterke start. Via Fabian Raap kwamen de Breezanders al snel op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Marvin La Croes kopte Robin Schouwvlieger binnen waarna Raap de bal de laatste tik gaf. “JVC had één grote kans in de eerste helft maar de bal kwam via binnenkant paal weer het veld in.” zei Sem Wokke na afloop. Nog voor rust viel ook de 2-0 dankzij Schouwvlieger die een prachtige individuele actie bekroonde met een doelpunt.

“In de tweede helft een aandringend JVC met veel lange ballen welke af en toe voor gevaar zorgden.” vervolgde Wokke die zijn doelman Mats Dekker nog een fraaie redding zag maken en zo zijn doel schoon hield.

Dirkshorn – Succes 0-2
Afgelopen zondag slaagde Dirkshorn er niet in om punten te pakken tegen nummer twee Succes. Halverwege was de stand nog in evenwicht, maar door twee doelpunten in de laatste vijf minuten stond de ploeg van coach Jeffrey Androg na afloop met lege handen, 0-2.

“We hebben in de eerste helft een aantal goede kansen en hadden op voorsprong kunnen komen. Aan het einde van de tweede helft kregen we het lastig en kwamen onder druk. We konden de bal niet in bezit houden en moesten daardoor veel omschakelen wat uiteindelijk veel kracht heeft gekost”, zei Androg. “We konden daardoor niet goed meer druk op de bal zetten en werden steeds verder naar achter gedrukt. De jongens hebben hard gewerkt en goed vanuit de organisatie gevoetbald. Complimenten voor de spelers.”

Nieuwe Niedorp – VV Bergen 1-2
“Ik wordt hier heel chagrijnig van. Als we ons eens konden belonen dan had dat vandaag gekund. Maar wij kregen de bal er gewoon niet in”, baalde Mario Kuiper na afloop. In eigen huis verloor Nieuwe Niedorp met 1-2 van VV Bergen. “Het was een leuke en sportieve wedstrijd om naar te kijken. We wilden beiden voetballen en creëerden kansen.” vervolgde de coach.

De eerste kans van Bergen, een vrije trap, betekende de 0-1. “De mannen hebben de laatste maanden geleerd om hun hoofd omhoog te houden”, aldus Kuiper. Nadat de bezoekers op 0-2 waren gekomen deed Piet Stam namens de Niedorpers iets terug. “Vandaag werd er door de jongens zo vreselijk veel energie in gestopt, maar de beloning bleef uit.”

WMC – Con Zelo 2-2
In Heerhugowaard speelde Con Zelo met 2-2 gelijk bij WMC. “Eigenlijk voelt het als een verlies. We waren in de eerste 25 minuten heer en meester met leuk en goed voetbal”, sprak Mark Pauli na afloop. “We wisten continu de vrije man te vinden in de zin van Sander Houtenbos. Ondanks dat we een paar aardige momenten niet wisten om te zetten in doelpunten bleven we leuk voetballen.”

Toch was het WMC dat als eerste de voorsprong nam. Tien minuten voor rust trokken de Waarlanders de stand via een doelpunt van Nijs Bakker gelijk. “Ik heb in de rust aangegeven dat we minder snel de diepte moesten kiezen en meer via het middenveld moesten spelen”, vervolgde de coach. Dankzij Pieter de Graaf kwam Con Zelo een half uur voor tijd op 1-2. “Ondanks dat we daarna minder speelde waren we wel de bovenliggende partij.”

De Heerhugowaarders scoorden uiteindelijk de 2-2. “Ook daarna hebben we een paar kansen onbenut gelaten. Al met al voelt het als een nederlaag , maar wel heb ik genoten van het voetbal wat we op de mat hebben gelegd.”

VZV – Apollo’68 4-0
De enige overwinning van dit seizoen werd door VZV op 15 oktober behaald. Tot afgelopen zondag toen de ploeg uit ‘t Veld met 4-0 zegevierde op Apollo’68. Zowel Bart Steenman (eerste helft) als Kevin Weel (tweede helft) waren met twee doelpunten van grote waarde voor de hekkensluiter die de tweede competitiezege vierde.

“Zolang niet winnen vreet aan je. Deze jongens horen niet in de vijfde klasse want ze kunnen voetballen, maar het kwartje moest goed vallen”, zei Duncan Muskiet. “Met goed voetbal hebben we het vandaag over de streep getrokken.”jubelde de coach. “Ik denk dat we het met goed voetbal terecht hebben afgedwongen. Ik ben blij voor de jongens aangezien dit is waar we het hele jaar op hebben getraind”, aldus Muskiet. “Hopelijk kunnen we dit doortrekken en voor een stuntje zorgen.”