SCHAGEN - Het wandelseizoen is weer begonnen, zo ook de organisatie van de avondvierdaagse in Schagen. Dit jaar wordt de landelijke editie, die onder de vlag valt van de KWBN, voor de 75e keer gehouden en vindt plaats van maandag 28 t/m donderdag 31 mei 2018. Start en finish is dit jaar wederom bij de Groene Schakel, A. Mauvestraat 161, 1741 JD Schagen.

De 75e editie, dat beloofd weer een feestje te worden. De editie van 2017 is een groot succes geweest met meer dan 1500 deelnemers. Een grandioze intocht omlijst met muziek, een enthousiast publiek en de aanwezigheid van de Burgemeester van Schagen mevrouw van Kampen. De organisatie hoopt ook dit jaar weer vele kinderen en volwassen te mogen verwelkomen. Om een beeld van voorgaande jaren te zien is een bezoek aan de facebook pagina avond4daagse Schagen een aanrader.

De routes voor 2018 zijn niet veranderd t.o.v. 2017.

  • Op de eerste wandeldag is de route van de 5 km door de Waldervaart, de 10 en 15 kilometerlopers gaan richting Schagerbrug.
  • de tweede wandeldag lopen de 5 kilometerlopers de Hoeproute, de 10 en 15 kilometerlopers gaan richting Haringhuizen.
  • de derde dag gaat de 5 kilometer richting de Groeneweg en gaan de 10 en 15 kilometerlopers richting Sint Maarten.
  • De vierde en laatste wandeldag lopen alle afstanden de route Schagen o.a. door Muggenburg en Hoep-Zuid.

Het is op maandag 14 en dinsdag 15 mei weer mogelijk om je in te schrijven voor de avondvierdaagse. De voorinschrijving vindt zoals ieder jaar plaats bij Café - Restaurant de Posthoorn aan de markt 20 in Schagen. Tussen 19.00 en 20.30 is iedereen die ook dit jaar de sportieve uitdaging wil aan gaan van harte welkom. Voor de 2 grootste afstanden zijn er speciale rolstoelroutes gemaakt.

De kosten voor de voorinschrijving bedragen 4,00 euro per persoon. Personen die een lidmaatschap hebben bij de KWBN krijgen een reductie van 1,00. Ook is het mogelijk om op de eerste wandelavond vanaf 17.30 in te schrijven bij de startlocatie. De kosten bedragen dan 5,00 per persoon. De starttijd voor de 15 kilometer is 17.45. voor de 10 kilometer 18.00. De 5 kilometerlopers starten om 18.15.

Tevens is de organisatie nog op zoek naar mensen die in de voorbereiding en op de avonden zelf mee willen helpen. Bent u beschikbaar, bent u enthousiast geworden of wilt u meer informatie, dan kunt u de website bezoeken www.avond4daagse-schagen.nl of de facebook pagina avond4daagse Schagen. Ook kunt u terecht met uw vragen op a4d.schagen@gmail.com