DEN HELDER – De handbalsters van Geel Zwart hebben afgelopen zaterdagavond een punt overgehouden aan het treffen met DSO. In de slotfase kregen beide teams nog kansen om de zege te pakken, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt, 29-29.

‘Als je het wedstrijdbeeld bekijkt is het een eindstand waarmee we gelukkig moeten zijn’, zei John Zeeuw na afloop. ‘De balvaardigheid was in de eerste helft niet goed genoeg om DSO pijn te doen terwijl hier wel de mogelijkheid voor was. Hierdoor bleef de stand tot de rust gelijk opgaan.’

Halverwege sprak Geel Zwart af om dit beter te doen. ‘Aanvallend werd er iets nauwkeuriger gespeeld, maar verdedigend was het in de eerste twintig minuten niet goed genoeg’, vervolgde de oefenmeester. DSO kwam op drie doelpunten en een inhaalrace was noodzakelijk. Die kwam op het juiste moment. ‘Door beter samen te werken in de verdediging en de omschakeling te benutten werd het gelijk.’

Geel Zwart kreeg nog een kansje op de overwinning, maar deze werd gemist. Met een goede redding voorkwam de ploeg uit ‘t Zand dat de Helderse opponent er met de zege vandoor ging. ‘Volgende spelen we thuis tegen Havas. Dat is ook een pittige tegenstander.’

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (9), Sofie Bos (5), Marjolein Hoebe (5), Eva Hopman (2), Tamara Visser (2), Rianne Blaauboer (2), Dionne Schilder, Sanne de Wit, Laura Eikelenboom en Milou Dignum.