SCHAGEN – Zoals in vele gemeenten staat ook in Schagen de derde speelronde van het amateurvoetbal op het programma. Een overzicht van de wedstrijden van komend weekend.

Purmersteijn – Kleine Sluis zat.
In Purmerend hoopt Kleine Sluis de ongeslagen status een vervolg te geven. Gemakkelijk zal het niet worden, want met Purmersteijn treft het een ploeg die ook nog zonder puntverlies is. Een prachtig affiche.

Hollandia T – VV Limmen
In de derde klasse neemt promovendus Hollandia T het op tegen VV Limmen. De ploeg uit Tuitjenhorn, die afgelopen week in de beker lootte tegen FC Uitgeest, staat met zes punten op een keurige derde positie. Met eveneens zes punten, maar een beter doelsaldo is Limmen de huidige koploper.

Nieuwe Niedorp – KSV
Op eigen veld krijgt Nieuwe Niedorp een kans om de eerste punten van het seizoen te behalen. Tegen KSV, dat op dit moment één punt heeft, liggen er op papier wel degelijk kansen. Voor de Niedorpers zal het vooral van belang zijn om achterin niet al teveel weg te geven.

Con Zelo – Alcmaria Victrix
In Waarland treft Con Zelo met Alcmaria Victrix een ploeg die tot dusver niet verder is gekomen dan één punt. De Waarlanders hebben zelf drie punten, en kunnen bij een overwinning de subtop binnendringen.

Hugo Boys – VZV
Voor VZV lijkt het een mooi weekend te gaan worden. De ploeg uit ‘T Veld reist af naar de Noord voor de derby tegen Hugo Boys. Na één jaar afwezigheid zal deze wedstrijd genoeg supporters opleveren. Desondanks zal VZV zich moeten richten op het behalen van een positief resultaat.

VV Schagen – FLEVO
Onder leiding van coach Gosse Bosma is Schagen aardig begonnen aan het seizoen. Met vier punten bevindt de ploeg zich in de subtop van de vierde klasse. Komende zondag speelt de ploeg tegen FLEVO, dat nog moet wachten op zijn eerste punt.

Geel Zwart’30 – SRC
In ‘T Zand strijden Geel Zwart’30 en SRC tegen elkaar. Beiden teams maken een wat stroeve start door, met slechts één punt uit twee duels. Het zorgt ervoor dat zowel Geel Zwart als SRC een overwinning nodig heeft om te klimmen op de ranglijst.

Dirkshorn – VESDO
Onder leiding van de nieuwe coach Jeffrey Androg gaat Dirkshorn, middenmotor in de vierde klasse, op jacht naar een nieuwe overwinning. Dat zal dan moeten gebeuren in eigen huis tegen VESDO, dat nog geen punten heeft weten te pakken. Voor de promovendus VESDO zal het ook een zware kluif worden om zich te handhaven.