Dit jaar is organiseert Sportservice Schagen 3 keer een gratis ‘Schaatsinstuif’ op de ijsbaan van Schagen on Ice op de markt in Schagen. De instuiven zullen na schooltijd zijn en allemaal een ander thema hebben.

Op 3 middagen in december van 15.00-16.30 uur kunnen kinderen van de basisschool  komen schaatsen. Er zullen schaats-spelletjes worden aangeboden in de volgende verschillende thema's.

Donderdag 8 december – Winterspelen     
Maandag 12 december – Ice Games       
Dinsdag 20 december – Elfstedentocht

Dit alles op de IJsbaan van Schagen on Ice op de Markt in Schagen. Deelname kost niets, maar het maximaal aantal deelnemers is 70 kinderen VOL = VOL

Wij adviseren om de kinderen zoveel mogelijk hun eigen schaatsen mee te laten nemen. De eigen schaatsen mogen geen ‘noren’ zijn. Wel toegestaan zijn kunstschaatsen, ijshockeyschaatsen of onderbindschaatsen.
De kinderen die geen eigen schaatsen hebben, kunnen een paar schaatsen lenen. Voor de zekerheid dienen ze stevige (berg)schoenen of evt. laarzen aan te trekken voor eventuele onderbindschaatsen.

Voor de veiligheid is het dragen van handschoenen verplicht! Kinderen moeten hier uiteraard zelf voor zorgen. Naast handschoenen is het verstandig om de kinderen, ter bescherming van hun hoofd, een muts te laten dragen. Geen handschoenen = niet schaatsen!

Meedoen is op eigen risco.