MIDDENMEER – Geel Zwart’30 heeft op tweede paasdag een doelpuntrijk duel weten te winnen. Op bezoek bij Flevo was een donderspeech nodig. Die had wel zijn uitwerking, 4-5.

Geel Zwart’30 zal niet eerder zo snel tegen een achterstand hebben aangekeken. Na vijftien seconden wist Freek Vrenegoor de ban te breken voor Flevo. Na een prachtige voorzet wist Mattijs Bleijendaal de gelijkmaker binnen te koppen. Nog voor rust wist Vrenegoor zijn hattrick te voltooien en bepaalde zo de ruststand op 3-1. ,,We hebben de doelpunten heel makkelijk weggegeven in de eerste helft” zei Bleijendaal na afloop. ,,Na een terechte donderspeech in de rust hebben we het in de tweede helft wel terecht gewoon weer opgepakt en rechtgezet”.

Met twee treffers had aanvoerder Bleijendaal een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning. Ook Sam Dekker en Lex Tas wisten het net te vinden. Een tegendoelpunt van Sander Beemsterboer bracht de eindstand op 4-5. ,,Wij zijn gewoon beter dan hen maar waren vandaag pas na rust wakker”. En zo werd de 3-1 achterstand dus omgezet in een overwinning. ,,Complimenten voor het feit dat we het hebben omgedraaid. Iedereen ging er vol voor in de tweede helft”.