SCHAGEN – Zet een ploeg in een moeizame periode tegenover een ploeg die de laatste weken behoorlijk op dreef is, en je krijgt een allesbehalve evenwichtig duel. Het is het beeld van VV Schagen – Geel Zwart’30, welke door de bezoekers overtuigend werd gewonnen, 3-5.

Op het harde kunstgrasveld moesten de bezoekers wennen, iets wat Schagen de kans gaf om in de openingsfase een lichte overhand te hebben. Het was een beeld dat razendsnel veranderde. De bezoekers lieten na het eerste kwartier zien nog altijd in de ‘flow’ van de laatste weken te zitten. De ploeg van Marco Kuut gaf de gastheren weinig kans en beslisten het duel al voor rust, al werd het geholpen door de Schagense defensie. Bij de 0-1 kon doelman Blaauboer de bal niet klemmen, waardoor Ron Baltus vanaf de zestien meter lijn kon binnenschieten. Niet veel later profiteerde Mattijs Bleijendaal van een slordige pass. De aanvoerder faalde niet en schoot de 0-2 in de verre hoek. “Met Bleijendaal die helemaal terug is aan het front om doelpunten te maken is er extra motivatie richting de andere jongens” sprak Marco Kuut na afloop.

De coach stond aan de zijlijn te genieten langs de zijlijn, zo ook bij de 0-3. “Een lange bal van de keeper, Mattijs loopt door, en het vertrouwen in elkaar hebben en dan die goal maken. Dan ben je spekkoper” glundert de oefenmeester die met zijn ploeg dus al voor rust zeker was van de overwinning. Want ondanks dat Schagen via Schoen op 1-3 kwam, ging Geel Zwart’30 rusten met een verschil van drie doelpunten. Middenvelder Van Klink bracht de 1-4 immers op slag van rust op de borden.

Gelopen koers
Na rust kregen de toeschouwers behoorlijk minder moois voorgeschoteld. Vlak na rust kon Sam Dekker nog wel de 1-5 maken, door op fraaie wijze de bal op de pantoffel te nemen en de keeper van de thuisploeg liet vissen. Wat volgde was een team dat niet kon, en een team dat niet zo nodig meer hoefde. Schagen had meer balbezit, maar was tot de slotfase niet in staat om de stand te veranderen. Via doelpunten van Schoen en invaller Choaté werden de laatste tien minuten nog wel boeiend. De 3-5 eindstand was behoorlijk scheef gezien het wedstrijdbeeld. “Uiteindelijk 3-5 en daar mogen we nog wel een beetje blij mee zijn, al is dat ook wel het enige positieve” baalde Schagen coach Gosse Bosma. “Helemaal niets op af te dingen. De tegenstander was beter, en wij hadden een offday”. De ervaren coach was na afloop reëel. “Natuurlijk baal ik en de jongens ook. Daar kan je heel veel energie in stoppen, maar volgende week moeten we naar ZDH dan komen er weer nieuwe kansen. Je kan wel treuren bij alles wat er geweest is, maar je kan beter kijken naar de toekomst”.

Bij de bezoekers was er echter wel reden voor blijdschap. Kuut: “We doen het erg goed met deze uitslag, daar ben ik zeer content mee. De jongens hebben de overwinning als groep naar zich toe getrokken”. Dat het de vijfde overwinning op rij is, leverde bij Kuut extra vreugde op. “We plakken nummer vijf aan de reeks toe. Hier staat een erg tevreden trainer, en hier valt nog meer uit te halen”.

Schagen: Blaauboer. Buitenhuis, Verboven, Meijering, Reijne. Schoen, Schoen, Julsing. Halman, Vink, Rekveld (Choaté/70).

Geel Zwart’30: vd. Weij. W. Ruijgrok, Glas, N. Ruijgrok (Schilder/72), Molenaar. v. Klink, Baltus (de Wit/80), v. Woesik, S. Dekker (Janssen/81). Bleijendaal, T. Dekker.

VV Schagen – Geel Zwart’30 3-5 (1-4)
22. 0-1 Baltus
25. 0-2 Bleijendaal
36. 0-3 Bleijendaal
37. 1-3 Schoen
45. 1-4 Van Klink
49. 1-5 Dekker
84. 2-5 Schoen
89. 3-5 Choaté