DE KOOG – Dirkshorn keerde afgelopen zondagmiddag met drie punten terug uit De Koog. De ploeg van trainer/coach Jeffrey Androg kende een lastig begin, maar wist uiteindelijk op voorsprong te komen. Om die vervolgens ook niet meer uit handen te geven, 0-3.

Bij De Koog had Dirkshorn het lastig in de beginfase. ‘Het was lastig om het goed te organiseren, zeker met de lopende mensen van De Koog vanaf het middenveld’, aldus Jeffrey Androg. ‘De jongens hebben dat goed opgelost. Het is leuk om te zien dat ze zelf de oplossing zien en steeds meer elkaar gaan coachen.’

Na die fase, waarin het onrustig was door snel voorwaarts te spelen, temporiseerde de ploeg meer wat meer rust in het spel bracht. Op slag van rust wist Nathan Gootjes met een schitterende goal de score te openen. Van buiten het strafschopgebied wist hij de bal in de kruising te krullen. ‘Na rust probeerde De Koog wat meer druk op onze defensie te zetten, maar op een paar moeilijke momenten na waar Rick Jonker ons op de been hield kwamen we niet in de problemen’, aldus Bjorn Ruis. Een kwartier na rust zorgde Nathan Gootjes met een krul in de verre hoek voor de 0-2. Wilco Gootjes nam vijf minuten voor tijd met een schuiver onder de keeper door de 0-3 voor zijn rekening.

De Koog – Dirkshorn 0-3 (0-1)
0-1 Nathan Gootjes
0-2 Nathan Gootjes
0-3 Wilco Gootjes