REGIO – In eigen huis verloor VV Schagen van Dirkshorn, terwijl SRC in eigen huis van Flevo won. Ook competitiegenoot Geel Zwart’30 pakte de volle buit, terwijl Con Zelo een ruime nederlaag leed.

VV Schagen – Dirkshorn 1-4
Dirkshorn won bij VV Schagen met 1-4. ‘We waren de betere partij. Voor rust hebben we niks weggegeven’, aldus Björn Ruijs. Met A-junior Sam Velt op doel begon Dirkshorn goed. Na elf minuten wist Wilco Gootjes koelbloedig te zijn in de afronding en zo de 0-1 te maken. ‘In de tweede helft gingen we 4-3-3 spelen om alles te geven voor een overwinning. Dat pakte echter slecht uit, want hun laatste drie doelpunten gingen er te makkelijk in’, zag Mike Julsing.

Na rust, toen B-junior Pieter van der Werff bij de gasten onder de lat stond, werd een schot van Nick Smit door Lex Hellinga van richting veranderd waardoor de 0-2 viel. Na de aansluitingstreffer van Mees Bakker liep Dirkshorn uit naar 4-1. Gootjes (schot in de kruising) en Hellinga (in de rebound na een inzet van Nick Verblauw) zorgden voor de doelpunten.

‘Voor rust waren we de betere ploeg. We hadden veel de bal alleen creëerden veel te weinig kansen’, vervolgde Julsing. Via Bjorn Stathi werd Schagen eenmaal gevaarlijk.

Geel Zwart’30 – De Koog 4-1
Tegen De Koog speelde Geel Zwart’30 bijna de hele wedstrijd met tien man. Jorin Molenaar werd na elf minuten met rood weggestuurd. ‘Dat was jammer, want daardoor moet je je elftal gelijk omzetten. En we moesten ook nog een achterstand ombuigen’, aldus Marco Kuut. Het was immers De Koog dat de score opende. Uit twee mooie aanvallen van Luke Broersen scoorde de ploeg uit ‘t Zand voor rust tweemaal. Na de gelijkmaker van Lex Tas bracht Joeri van Klink de gastheer op voorsprong.

‘Na rust kreeg De Koog een paar goede kansen, maar de ruimte die zij ons boden wisten we prima uit te spelen’, zag Kuut. Lex Tas bekroonde zich in zijn laatste thuiswedstrijd met een mooie hattrick. ‘Met dank aan Luke Broersen.’

JVC – Con Zelo 6-1
‘We komen tekort in de breedte. Je ziet bepaalde vaste patronen nu niet terugkomen’, constateerde Bas IJsselstijn na afloop. ‘Die jongens die speelden hebben hun best gedaan, maar het was niet goed genoeg.’

De uiteindelijke 6-1 eindstand was volgens de oefenmeester wel geflatteerd, al viel op de nederlaag zelf weinig af te dingen. Nadat JVC op een 3-0 voorsprong was gekomen deed Jacco Molenaar namens Con Zelo met een rake vrije trap iets terug. In het tweede bedrijf liep de ploeg uit Julianadorp uit naar een 6-1 eindzege. ‘Individuele fouten deden ons de das om.’

SRC – Flevo 3-2
SRC heeft tegen directe concurrent Flevo een grote stap gezet richting rechtstreekse handhaving. Toch waren het de gasten die na tien minuten de score opende. ‘Vrij onterecht. We kregen veel kansen, maar schoten ze er niet in’, zag Robbert Jan Klein. Dat veranderde toen Nick Velt de bal op achttien meter van het doel kreeg en met een geplaatst schot de doelman verraste.

Klein bracht SRC nog voor de pauze aan de leiding. De topscoorder rondde af na een goed uitgespeelde aanval met Stef Elting. ‘In de tweede helft hadden we het veel sneller moeten afmaken. Gelukkig deed Dion de Graaff dat laat in de tweede helft.’ Kansen om uit te lopen waren er voor de gastheer, maar succes leverde het niet op. In de slotfase redde Noah Kuijpers SRC met een briljante redding.