DIRKSHORN – Vorig jaar loodste hij VIOS W naar de derde klasse, maar zelf is de coach nog actief in de vierde klasse. Jeffrey Androg is dit seizoen de coach bij Dirkshorn, dat door diverse redenen enkele belangrijke krachten verloor, maar met de ingepaste jeugd vlak voor de jaarwisseling toch zesde staat. Komende zondag sluit de ploeg 2017 af, met een thuiswedstrijd tegen Succes.

Na drie seizoenen VIOS W besloot Androg afgelopen zomer de overstap te maken naar Dirkshorn. “Als je nieuw bij een club komt dan zit je nog in een fase van ontdekken, Inzicht krijgen van de kwaliteiten van de ploeg, het leren kennen van elkaar en de cultuur van de vereniging en ook een bepaalde herkenbare speelwijze inpassen. Het laatste is natuurlijk een proces wat altijd gaande is” vertelt Androg over zijn eerste maanden.

Naast het leren kennen van de ploeg, moest Androg ook een elftal opbouwen. “We zijn een aantal belangrijke spelers door diverse redenen kwijt geraakt, waardoor ik een krappe selectie heb waar ik uit kan putten” vertelt de oefenmeester. “We hebben een talentvol A – Junioren team en we passen gestaag een aantal spelers toe aan het eerste elftal”.

Na negen wedstrijden is Dirkshorn terug te vinden in de middenmoot. De ploeg is met dertig doelpunten behoorlijk op dreef, maar het moest ook 27 tegentreffers incasseren. Statistisch gezien lijkt de kracht voorin te liggen, en het gevaar in de achterhoede. “Net zoals aanvallen begint bij de verdediging, begint verdedigen bij de aanval. De hoofdmomenten van het voetbal doe je als elftal en niet als linie. Het is wel zo dat we op een andere manier van spelen hebben. En bijvoorbeeld in de opbouw is iedereen een belangrijke schakel” vertelt Androg. “Meer opbouw van achteruit, dat zorgt voor meer risico en zeker als je dat niet gewend bent tot meer balverlies en dus meer omschakelmomenten. Dus in balbezit moet je ook rekening houden met balverlies. Dus er zijn zoveel factoren die mee spelen”. Tot nu toe vallen de doelpunten veelvuldig, de ploeg scoort immers gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijd. Androg: “Interessant is wel dat vorig seizoen de goals werden gemaakt door de spits en nu meerdere spelers scorend vermogen blijken te hebben”.

Komende zondag neemt de ploeg het op tegen Succes, de nummer twee van de competitie. “Het wordt zeker niet makkelijk en Succes is een vrij uitgebalanceerd team, geen zwakke schakels en een goede spits. Maar wij komen ook steeds meer in ons spel, maar zeker ook nog wisselvallig. Ik hoop in ieder geval op een leuke wedstrijd en dat het leuk is om naar te kijken”.