DIRKSHORN – De ene bevindt zich in de middenmoot, de andere draait bovenin mee. Komende zondag staan Dirkshorn en SRC tegenover elkaar. Twee teams met verschillende belangen.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen beiden in 6-0. Het verschil is ook terug te zien op de ranglijst. SRC staat derde met slechts één punt achterstand op de koploper en speelt om promotie. Dirkshorn staat zevende en is een ploeg in ontwikkeling. De uitslag van het duel dat eerder dit seizoen werd gespeeld, lijkt echter niet aannemelijk. ,,Ik verwacht een lastig duel, het veld zal een rol spelen. Naarmate het seizoen vordert gaan zij steeds beter draaien. Daarbij zijn uitwedstrijden bij Dirkshorn zijn altijd moeilijk” vertelt Ron Weinbrecher, coach bij de Schagense formatie.

De eerdere wedstrijd tegen SRC was een teleurstelling voor Dirkshorn. Komend weekend zal het een ander duel moeten worden. ,,Het blijft een derby en daarbij zijn buiten de voetbalkwaliteiten ook andere factoren belangrijk, denk bijvoorbeeld aan strijd. Belangrijke spelers moeten afgestopt worden en we moeten leren van de eerste wedstrijd tegen hen” blikt Jeffrey Androg vooruit.

Weerbaar worden

In de eerste seizoenshelft verloor Dirkshorn van de bovenste ploegen uit de vierde klasse. ,,Het zegt dat we voor de winterstop nog niet opgewassen waren tegen de ploegen die boven ons staan. Voetbal is voor een groot gedeelte ook een mentale kwestie. Op het moment dat er vertrouwen is in een wedstrijd dan kunnen we best goed voetballen” vervolgt Androg. ,,We moeten meer weerbaar worden bij een achterstand of wanneer er een optisch gevoel is dat de tegenstander beter is. Ik hoop dat we daar meer bewust van worden. Het team is in ontwikkeling, onder andere met het inpassen van de speelwijze en jeugdspelers. Volgend jaar moet er meer stabiliteit in het team zijn”.

Lijn doortrekken

SRC wist een sterke reeks neer te zetten in de eerste seizoenshelft. De ploeg won de laatste drie wedstrijden voor de winterstop. Weinbrecher: ,,We hadden gehoopt de opgaande lijn van de tweede helft van het seizoen door te trekken en dat lukt ons heel aardig. We staan een stuk hoger dan vorig jaar en doen bovenin goed mee”. De ploeg begon het huidige kalenderjaar met een 1-5 overwinning op FLEVO. Het zorgt ervoor dat de ploeg meedoet in de titelrace. ,,Natuurlijk zijn wij een kandidaat voor het kampioenschap. Net als Winkel, DWOW en Succes. Deze ploegen hebben alleen wat meer ervaring in de ploeg dan wij. We spelen binnenkort vier toppers en daarna hopen we nog steeds bovenin te staan”.

Waar SRC bovenin meedraait, lijkt Dirkshorn zich ergens anders op te focussen. ,,Je bent afhankelijk van factoren. Ik denk dat wij ons moeten richten op de middenmoot en misschien een goede reeks, waardoor we een periode kunnen pakken” zegt Androg.