REGIO – Tegen VV Schagen boekte Dirkshorn de eerste zege van het seizoen. In diezelfde klasse keerde Geel Zwart’30 met een punt terug uit De Koog.

Flevo – SRC 1-1
Op bezoek bij Flevo speelde SRC met 1-1 gelijk. Trainer/coach Ron Weinbrecher was na afloop kort maar krachtig over het duel dat niet bepaald naar wens verliep. Nadat Sander Beemsterboer de thuisploeg op 1-0 had gebracht wist spits Robbert-Jan Klein de stand na rust gelijk te trekken.

Dirkshorn – VV Schagen 3-0
In eigen huis won Dirkshorn met 3-0 van VV Schagen. ‘We speelde goed vanuit de organisatie. Op de eigen helft opvangen en via de counter creëerden we een aantal kansen. Na rust bleven we goed georganiseerd met een man meer’, zei Jeffrey Androg na afloop. ‘Uiteindelijk kon de score oplopen naar zes of zeven nul. dat is het enige kritiekpunt dat we niet scoren. Ik ben trots op de jongens. Ze hebben hard gewerkt verdient gewonnen. Dit is een morele opsteker.’

Namens Dirkshorn kwamen Wilco Gootjes, Nick Smit en Nick Verblauw tot scoren. ‘In de eerste helft begonnen we in de tien à vijftien minuten wel goed. Na twintig minuten kreeg Rik Schoen twee keer geel voor praten tegen de scheidsrechter. Op dat moment loop je achter de feiten aan’, aldus Schagen speler Mike Julsing. ‘Na rust gingen we inzakken om zo toch nog iets te gaan proberen maar werden we op een gegeven moment overlopen.’

De Koog – Geel Zwart’30 1-1
Op bezoek bij mede koploper De Koog speelde Geel Zwart’30 met 1-1 gelijk. ‘Het duel verliep redelijk gelijk op. Het gelijkspel was terecht maar wij hadden meer kansen en krijgen hem in de laatste minuut tegen. Dus wij gaan met een minder goed gevoel naar huis.’ zei Mattijs Bleijendaal na afloop. Vijf minuten voor tijd scoorde Lex Tas de 0-1, maar in de tweede minuut van de blessuretijd kopte Sander de Haan de gelijkmaker binnen.

‘Verder is De Koog een prima ploeg, maar wij waren heel fel en wonnen over het algemeen bijna alle duels. Dus over het algemeen valt het tegen maar vooraf, gezien hun resultaten, zouden we er voor tekenen.’

Con Zelo – JVC 3-1
In eigen huis won Con Zelo met 3-1 van JVC. ‘Het was in de eerste helft een draak van een wedstrijd’, aldus Bas IJsselstijn. In het tweede bedrijf opende de bezoekers de score. ‘In de laatste vijftien minuten trokken we de wedstrijd naar ons toe.’ vervolgde de coach.

Opnieuw had Niels Leegwater een belangrijk aandeel in de overwinning. Tegen JVC scoorde hij tweemaal. Ook Ralph Smit kwam tot scoren. ‘Dit is lekker voor het team en lekker voor de vereniging.’