WARMENHUIZEN – Met nog één speelronde te gaan zijn de dames van Dinto zeker van promotie/degradatie wedstrijden. De ploeg stelde tegen VV Amsterdam de tweede plaats veilig, 3-1.

Tegen VV Amsterdam wist Dinto dat het aan een set genoeg had om zeker te zijn van de tweede plaats en dus promotiewedstrijden. Die staan op 20 april op het programma en dan mag de volleybalploeg uit Warmenhuizen gaan strijden voor promotie naar de tweede divisie.

De eerste set ging naar Dinto. ‘Het was van onze kant serverend super sterk’, aldus Ingrid Poel. Eerst had Rosa Entius al een serie en daarna serveerde Linda Schipper van 8-5 naar 24-5. Er waren veel directe punten en als er al een rally was dan werd er prima verdedigd door Pernilla Broersen of Linda Schipper en afgemaakt door een sterk aanvallende Rosa Entius.’

Daarmee was de tweede plaats dus al veilig, maar Dinto wilde logischerwijs meer. In de tweede set kwam de ploeg achter, maar door de sterk serverende Lynn Delver en Misha Nannes en een prachtige tactische bal van Schipper kwam de stand op 15-15. ‘Wij konden net even meer druk zetten, ook blokkerend waren we wat sterker.’ Uiteindelijk werd de set met 25-20 binnen gehaald.

Ook de derde set, 25-18, ging naar Dinto. In de laatste set kreeg Amsterdam het echter op hun heupen. De gasten hadden inmiddels te horen gekregen dat ze een set nodig hadden om uit de degradatiezone te komen. Aan Dinto zijde werd het slordig waardoor het aanvallend geen directe punten kon maken, 23-25.