WARMENHUIZEN – De dames van Dinto hebben afgelopen zaterdag opnieuw weten te winnen. De nummer twee van de Derde Divisie A bleek ditmaal te sterk voor VV Jonas, 3-1.

Aan beide kanten was de start in de eerste set minder en werd er veel uitgeserveerd. ‘Jonas had met de service wat mazzel via de netband. Daardoor bleven zij qua punten in eerste instantie bij’, zei Ingrid Poel na afloop. Langzamerhand werd dat steeds beter aan Dinto zijde. ‘De goede passes van onze verdedigers en libero op Amber Jongejan werden met een snel tempo op de aanvallers gespeeld. Die scoorden direct, 25-17.

In de tweede set serveerde Jonas een stuk moeilijker en kwamen de volleybalsters uit Warmenhuizen een rotatie niet door, 17-25. In de derde set serveerde Jongejan naar 7-0. Alles liep beter en Dinto behield steeds een ruime voorsprong. ‘Aanvallend was Linda Schipper deze wedstrijd super. Zij scoorde zowel scherp voor het blok langs als rechtdoor, ook wanneer bij de tegenstander de sterk spelende spelverdeelster tegenover haar stond sloeg ze prachtig via de handen uit, 25-15.

De vierde set verliep ook prima voor Dinto, het midden was sterk en serverend scoorde het direct, 25-21. Poel: ‘Ik vond wel duidelijk dat wij echt stappen hebben gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Er zit bij ons duidelijk groei in en bij Jonas is dat minder. Het blijft verdedigend wel een vechtploeg maar wij waren met een gemiddelde leeftijd die veel lager ligt de terechte winnaar.’