WARMENHUIZEN – De dames van volleybalvereniging Dinto hebben afgelopen zaterdagmiddag opnieuw een overwinning weten te boeken. In eigen huis won het met 4-0 van Madjoe.

De dames van Dinto zijn bezig aan een sterk seizoen. De ploeg van Ingrid Poel is inmiddels al vijf opeenvolgende duels op rij ongeslagen. En tegen Madjoe won het voor de derde keer op rij met 4-0. Het levert de volleybalsters een tweede plek op in de Derde Divisie A. ‘We hebben als doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen en in de top mee te draaien’, zei Poel. ‘Waar we vorig jaar vaak 3-2 speelden maken we het nu met 4-0 af . De meiden trainen goed en er wordt hard gewerkt met Bert Goedkoop. Ik noem het dan ook op dat ze zich zelf moeten belonen. Ze verdienen het.’

Gelijk op
In Warmenhuizen ging het duel tussen Dinto en Madjoe in de eerste twee sets heel lang gelijk op. ‘Er was een mooie service reeks van Amber Jongejan waardoor we op 14-9 kwamen, maar toch kwam Madjoe dichterbij doordat wij gingen forceren met de aanval’, vervolgde Poel. Het zorgde voor een 17-19 achterstand. Nadat er in de time out werd afgesproken dat er in de aanval meer moest worden afgewisseld stelde de thuisploeg orde op zaken.

In de tweede set kwam Dinto 11-16 achter, maar na scores van Cindy Pronk en Misha Nannes wist het dit weer om te draaien, 25-22. In de derde set waren er heel veel services van Luka Peters en aanvallen van Misha Nannes en Renske Meijer die niet af te stoppen waren, 25-15.

In de laatste set stond het zowel aanvallend als verdedigend goed. Amber Jongejan kon deze set ook door de prachtige passes van Pernilla Broersen de aanvallers goed bedienen, 25-21.