AMSTERDAM – De dames van Dinto hebben na de verloren topper tegen Zaanstad 2 de draad weer opgepakt. De volleybalsters pakten bij VV Amsterdam de volle buit, 0-4.

‘Het was een wedstrijd met mooie rally’s, Amsterdam is echt geen verkeerde ploeg. In de eerste twee sets bleef het lang gelijk en waren er mooie rally’s’, zei Ingrid Poel. ‘Er werden weinig fouten gemaakt aan beide kanten. Bij ons was na de tien de service druk hoger en scoorde onze aanvallers directer.’ Ook in het achterveld werden heel veel ballen perfect verdedigt.

De tweede set kende een mooi einde met een kill block van Rosa Entius en Luka Peters (foto). In de derde set serveerde Amber Jongejan direct weer naar 0-5, daarna ging Dinto weer wat rommelen. Door een mooie servicereeks van Renske Meijer kwamen de gasten weer langszij en had Dinto het weer op de rails. ‘Jente Schrieken en Rosa Entius konden lekker als dubbele wissel de set uitspelen’, vervolgde Poel.

In de vierde set kwam Dinto niet meer in de problemen waardoor de vijf punten meegingen naar Warmenhuizen. Komende woensdag gaat Dinto in het bekertoernooi op bezoek bij MOVE.

VV Amsterdam – Dinto 0-4
Set 1: 17-25
Set 2: 19-25
Set 3: 18-25
Set 4: 19-25