ZAANDAM – De dames van Dinto leden afgelopen zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen. De volleybalsters verloren van koploper Zaanstad, 3-1

Op bezoek bij het tweede team van Zaanstad kende Dinto een sterke start. De eerste set werd met 18-25 gewonnen door de ploeg van coach Ingrid Poel. ‘Zaanstad niets had in te brengen. Amber Jongejan serveerde eigenlijk meteen super goed naar 5-0 en blokkerend hadden we alles’, zei de coach. ‘Ons midden scoorde ook prima en de sfeer zat er goed in.’

In de tweede set serveerde de eerste rotatie Zaanstad naar 11-0. Dinto kwam er passend niet uit of als de pass goed was maakte de ploeg uit Warmenhuizen het aanvallend niet af. De thuisploeg kreeg vleugels. ‘Maar eigenlijk kunnen wij hiermee wel omgaan en pakken we de draad meestal weer op. Helaas was dit niet het geval, we serveerden vaak uit en er waren teveel persoonlijke fouten’, vervolgde Poel. ‘Zaanstad kwam goed in hun spel en namen het initiatief.’

In de laatste twee sets liep Dinto achter de feiten aan. ‘Natuurlijk balen we, maar Zaanstad heeft thuis nog geen set laten liggen behalve nu tegen ons’, aldus de positieve coach. ‘We zitten nu op de helft van de competitie, we blijven meedoen en we krijgen thuis nog een kans.’