EDAM – De dames van volleybalvereniging Dinto bereikten afgelopen woensdagavond de volgende ronde van het bekertoernooi. Op bezoek bij Move won de ploeg van trainer/coach Ingrid Poel met 0-3.

In de derde ronde van het bekertoernooi reisde Dinto af naar Edam waar het aantrad tegen Move, spelend in de Promotieklasse A. Met 14-25, 11-25 en 19-25 won de ploeg uit Warmenhuizen alle sets.

‘In de eerste set scoorde serverend vooral Linda Schipper en Renske Meijer veel directe punten. Aanvallend waren vooral Luka Peters en Renske Meijer op het midden sterk. In de tweede set serveerde Amber Jongejan haar ploeg naar een 1-10 voorsprong. ‘We wonnen de rally’s dan wel met Indra Top die als passer-loper goed door kwam op de buitenkant, maar bij ons serveerden we fout na fout’, zag Ingrid Poel. Op 16-5 kwamen Rosa Entius en Jente Schrieken binnen de lijnen en speelde Dinto de set uit naar 11-25.

Met een 15-8 achterstand ging het in de derde set minder en werd er door Dinto slecht gepasst en aanvallend werd er weinig meer gescoord. ‘Het werd slordig. Uiteindelijk weer Amber Jongejan en Lynn Delver ingebracht en kwamen we weer punt voor punt bij’, vervolgde Poel. ‘Na een goede service beurt van Renske Meijer kwamen we 18-18. Misha Nannes heeft daarna wel 4 killblocks op een rij neergezet en scoorde met Lynn punt na punt.

Move – Dinto: 0-3
Set 1: 14-25
Set 2: 11-25
Set 3: 19-25