WARMENHUIZEN – In eigen huis slaagde Dinto er in om nummer drie Sovoco te verslaan. De volleybalsters uit Warmenhuizen moesten de tweede set aan de gasten laten, maar wist de overige drie winnend af te sluiten, 3-1.

‘Wij hebben als team sterk verdedigd. Vooral Pernilla Broersen was goed, maar ook Cindy Pronk heeft een paar onmogelijke ballen opgepakt. Serverend was iedereen scherp en blokkerend waren vooral Lynn Delver, Renske Meijer en Misha Nannes top’, zei Ingrid Poel. ‘Wij zijn blij met de vier punten die we verdiend hebben gewonnen.’

Met 25-23 eindigde de eerste set in het voordeel van Dinto. ‘Beide teams waren serverend en aanvallend sterk. We waren echt aan elkaar gewaagd zoals vooraf was verspeld’, zag Poel. Delver was aanvallend sterk in de diagonaal, terwijl Nannes en Meijer makkelijk op het midden scoorden. Een paar rally’s vielen in het voordeel van Sovoco. Met directe punten serveerde Pronk van 23-33 naar 25-23 waarmee de eerste set werd binnen gesleept.

‘In de tweede set was onze afspraak om blokkerend meer te pakken. Dat werd in deze set door Renske Meijer en Misha Nannes uitgevoerd’, vervolgde de coach. Na een 11-8 tussenstand scoorde de gasten zes keer op rij, waarna Dinto achter de feiten aan bleef lopen. ‘Hoewel ons midden direct scoorde hadden onze buiten aanvallers het moeilijk.’ De 22-25 eindstand betekende setwinst voor Sovoco. In de derde set besloot Poel om Cindy Pronk en Linda Schipper om te draaien. Iets wat goed uitpakte. Amber Jongejan serveerde naar 4-0, Linda Schipper serveerde makkelijker en Pronk, die een stevig blok tegenover zich had, kon over de blokkering heen slaan.

Het bleef tot 17-16 gelijk opgaan. Hoewel er bij Sovoco de eerste twee sets weinig fout ging kwamen er in de derde en vierde set steeds meer servicefouten. ‘Bij 21-20 pakte de dubbele wissel goed uit. Jente Schrieken en Lynn Delver kwamen er in en het punt viel aan onze kant’, aldus Poel. Via Jongejan en Entius sleepte Dinto met 25-21 de set binnen. De vierde set (25-18) ging eveneens naar de thuisploeg.