EINDHOVEN – Normaal zijn de ogen gericht op de eerste teams, maar afgelopen zondag was het de CMV 6 die alle aandacht verdiende. Het jeugdteam werd op de Nederlands Gesloten Jeugd kampioenschappen tweede van Nederland geworden.

Vroeg uit de veren reisden Jana Ligthart, Gemma Barsingerhorn, Anneroos Kleimeer, Rosalie Kemper ,Tommy de Jong en coaches Nynke Barsingerhorn en Inge Ligthart van Warmenhuizen naar het indoor sportcentrum Eindhoven.

De NGJK begon uitstekend voor het jeugdteam, dat de eerste twee wedstrijden met 2-0 won van Stânfries IJlst en Webton-Hengelo. Met een gelijkspel tegen Peelpush in het derde duel werd Dinto poulewinnaar. De kruisfinale tegen Flamingo’s uit Gennep bleek een prachtige pré finale te zijn. In een drie sets durende wedstrijd met in de laatste set een eindstand van 19-17 waren deze teams aan elkaar gewaagd en werd er voor elke punt gestreden. De ploeg uit Warmenhuizen wist uiteindelijk te zegevieren en zo de finale te halen.

In de eindstrijd bleek Peelpush toch net even te sterk met 18-25 en 16-25 . Een prachtige zilveren medaille voor deze jonge meiden en coaches was de beloning die de ploeg meer dan toekwam. Het werd een topdag met nieuwe ervaringen en mooie wedstrijden die Dinto weer mee nam naar Warmenhuizen.