BOVENKARSPEL – De damesploeg van Dinto heeft de reguliere competitie afgesloten met een overwinning. Op bezoek bij Simokos won de ploeg uit Warmenhuizen met 2-3.

In Bovenkarspel kende Dinto een sterke start waardoor het direct door een goede service van Amber Jongejan en Rosa Entius op 1-6 kwam. Simokos kwam echter met een scherpe service reeks weer langszij 6-6. ‘Bij ons lag de servicepass eigenlijk goed en zuiver alleen maakten wij het aanvallend niet af door de goede verdediging van Simokos. Er waren lange rally s met mooie aanvallen aan beide kanten. Rosa (Entius, red.) maakte aanvallend en serverend mooie punten’, zag coach Ingrid Poel. Zo was het beeld van de eerste twee sets 25-22 en 22-25.

Ook in de derde set ging het gelijk op, maar na 18-18 scoorde de thuisploeg net wat makkelijker en was het blokkerend sterk waardoor het met 25-21 de stand in sets op 2-1 bracht. Dinto slaagde er echter in om de zege alsnog naar zich toe te trekken. ‘In de de vierde set hadden we afgesproken om meer druk te leggen bij de tegenstander door wat moeilijker te serveren. Dat lukte waardoor we eigenlijk steeds met vier punten voor stonden’, vervolgde Poel. Bij 18-22 had Luka Peters een killing blok en bracht de stand in haar eentje op 18-23. Ook daarna had ze een harde aanval door het midden. Linda Schipper serveerde uiteindelijk naar 19-25.

In de vijfde set wist Dinto een 5-0 achterstand goed te maken door sterk te blijven serveren en om de servicepass wat te versterken kwam Jente Schrieken binnen de lijnen. ‘Jente deed dat prima samen met Pernilla Broersen. Aan het eind was er weer een prachtig blok van Misha Nannes en zij serveerde daarna direct twee punten naar 12-15.’